2024. április 28. - Valéria

Fiataloknak adtak szeszes italt, bezárták a boltot

Tíz napra bezáratott egy szolnoki élelmiszerüzletet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, miután a boltban több alkalommal szolgáltak ki fiatalkorú vásárlókat szeszesitallal és dohányáruval - közölte a megyei kormányhivatal sajtófőnöke szerdán az MTI-vel.
2011. szeptember 7. szerda 17:10 - HírExtra
A Szolnok belvárosában lévő, éjjel-nappali élelmiszerboltot üzemeltető vállalkozást korábban már fogyasztóvédelmi bírsággal sújtották, ám ez nem bizonyult kellő visszatartó erőnek - indokolta a döntést Korim Éva.

Mint mondta, folyamatosan érkeztek bejelentések, jelzések arról, hogy az üzletben rendszeresen kiszolgálnak 18 éven aluliakat szeszesitallal és dohányáruval. A bolt ráadásul számos, a fiatalkorúak által kedvelt és gyakran látogatott szórakozóhely közelében van, és az iskolások közlekedési útvonalába esik.

A fentiek alapján a törvény által megfogalmazott cél, vagyis a fiatalkorúak egészségének védelme érdekében a felügyelőség szükségesnek tartotta a szigorúbb fellépést - tette hozzá a sajtófőnök.
A megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége januártól augusztus végéif 60 éjszakai szórakozóhelyet ellenőrzött, és ennek során 19 üzletben állapított meg kisebb-nagyobb hiányosságot. A próbavásárlások során például három esetben fordult elő, hogy fiatalkorúakat szolgáltak ki szeszesitallal és dohányáruval, de kirívó eset csak az érintett szolnoki élelmiszerüzletben fordult elő.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását