2024. május 17. - Paszkál

Mutyit sejt a Jobbik Pintér régi cégei körül

A Jobbik szerint Pintér Sándor belügyminiszter korábbi vállalkozása a közbeszerzési szabályokkal ellentétesen, a legdrágább ajánlatot adva nyerte el a budapesti fürdők őrzését, és hasonlóképpen kötött megállapodást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-vel is.
2011. július 8. péntek 11:28 - HírExtra
Arról, hogy - olcsóbb ajánlatok ellenére - újabb, összességében többmilliárdos állami megbízásokat nyert el más cégekkel közösen a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) nevű biztonsági cég, amely a tavalyi választások előtt Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában állt, az origo.hu számolt be szerdán.

Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta: a CBSZ "egyre gátlástalanabbul, a közbeszerzési szabályokat áthágva" nyer el megbízásokat, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel kötött szerződés 553 millió forintról szól, míg az MNV Zrt.-vel között megállapodás 2014 végéig akár 4,3 milliárd forint bevételt hozhat a társaságnak és pályázótársainak.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a vállalkozást ma is lehet Pintér Sándor cégének nevezi, szerinte ugyanis az továbbra is a belügyminiszter érdekeltségébe tartozik, noha a tavalyi országgyűlési választások előtt - mint Novák Előd fogalmazott - egy strómanra bízta. A jobbikos képviselő hozzátette: a CBSZ-t felvásárló, 2010 januárjában mindössze ötmillió forintos jegyzett tőkével alapított vállalkozás egyik tulajdonosa, Kántor Tibor, az első Orbán-kormány alatt Simicska Lajos APEH-elnök helyettese volt.

Novák Előd szerint abból, hogy a CBSZ a Magyar Fejlesztési Bankkal, a Szerencsejáték Zrt.-vel és a Magyar Villamos Művekkel kötött szerződések után újabb állami és önkormányzati megrendeléseket kap, az következik, hogy Pintér Sándornak "folyamatosan maga felé hajlik a keze", ezért alkalmatlan a belügyminiszteri tisztségre.

Novák Előd szólt arról is, sajnálatosnak és a kéz kezet mos elvét követő gyakorlatnak tartja, hogy az Országgyűlés az elmúlt egy évben kizárólag - ezt kérő - jobbikos politikusok mentelmi jogát függesztette fel, miközben - tette hozzá - Gyurcsány Ferenc "még mindig nyugodtan mehet nyaralni", a volt kormányfő mentelmi ügyében ugyanis a hétfőn záruló parlamenti ülésszakon már nem születhet döntés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását