2024. április 27. - Zita

Újabb megyékben tiltakoznak

Nógrád és Komárom-Esztergom megyében is demonstrálnak a Liga Szakszervezetek felhívására szerdán - jelentették az MTI tudósítói.
2011. június 29. szerda 15:59 - HírExtra
Nógrád megyében a 21-es főúton Mátraszőlősnél, Salgótarján irányában zárt le autókkal egy csaknem egy kilométeres szakaszt fél pályán a Független Rendőr Szakszervezet.

Bernát Zsolt, a demonstráció koordinátora az MTI-nek elmondta: a 30-as kilométerszelvénytől sorakozott fel mintegy 50 autó. A sor mindkét végére táblát helyeztek ki, hogy megköszönjék az autósok türelmét. Mint Bernát Zsolt hozzátette, nincs jelentős forgalom, így fennakadások sincsenek, és eddig negatív visszhang sem volt; az autósok inkább integetnek vagy kikiabálnak, hogy "veletek vagyunk!" A demonstrálók tábláin olyan feliratok szerepelnek, mint "Most a lét a tét"; "A nyugdíj a miénk"; "Az ígéret szép szó".

A Független Rendőr Szakszervezet forgalomlassító demonstrációja idején a rendőrség forgalomirányítást végez. A demonstráció a bejelentés szerint csütörtök reggel 7 óráig tart.
Komárom-Esztergom megyében, a Tatabánya és Vértesszőlős közötti úton 13 órakor kezdődött demonstráció. A nyugdíjas rendőrök, tűzoltók vámosok 20 autóval, 17 óráig zárják le az úttest felét.

Jakatics László szervező az MTI-nek azt mondta: Komáromnál szolgálatban levő rendőrök készítettek videofelvételt egykori kollégáikról, akik a nyugdíjukért tüntetnek.

A 13-as úton a csémi vasúti átjáró utáni részen tartanak félpályás útlezárást, 20-25 autóval.
Szintén 13 órakor kezdődött forgalomlassító akció, 20 autóval a tatai autópálya-lehajtótól a belváros felé vezető szakaszon, ez szintén 17 óráig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását