2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az egészségügyi államtitkárság nem foglalkozik az extrém adóval

Az egészségügyért felelős államtitkárság nem foglalkozik az úgynevezett extrémadó kérdésével - közölte a szaktárca a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület felvetése kapcsán csütörtökön az MTI megkeresésére.
2011. június 23. csütörtök 12:09 - HírExtra
A szervezet szerint az ittasan vezetőknek, a gyorshajtás miatt balesetet okozóknak, illetve az extrém sportok űzése közben megsérülteknek úgynevezett extrémadót kellene fizetniük.

Csiba Gábor, az egyesület vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy ezekben az esetekben a társadalombiztosító csak a közvetlen életmentés és az állapot stabilizálásának költségeit állná. Az egyéb beavatkozásokat az érintetteknek kellene fedezniük, vagy saját forrásból, vagy külön biztosításból.

A szövetség, amely a "hamburgeradó" ötletét vetette fel korábban, üdvözölte, hogy kedden a kormány elfogadta a népegészségügyi termékdíj bevezetését. Ehhez kapcsolódóan az alkohol- és dohánytermékek többletadójának kivetését javasolják, mivel ezek szintén az egészségügyi ellátórendszer számára jelenthetnének többletbevételt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

niemand
2011. június 23. 15:50
Tehát be fogják vezetni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását