2024. május 18. - Erik, Alexandra

Korhatár a bíráknak

Egy ellenszavazat mellett támogatta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség azt a módosító indítványt, amely rögzítené az új alaptörvényben, hogy a bírói szolgálati jogviszony alsó korhatára a 30. életév, a felső pedig az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése.
2011. április 11. hétfő 13:55 - HírExtra
A testület a megye elnevezés mellett tette le a voksát a vármegyével szemben. Lázár János a frakcióülés után a bírákra vonatkozó döntésről indoklásul közölte: minden esetben az általános öregségi nyugdíjkorhatárt szeretnék érvényesíteni, így például a polgármestereket, az országgyűlési képviselőket, az ügyészeket és a bírákat érintően is. A kivételek között említette az alkotmánybírákat, akik - a szabályozási szándék szerint - 45-től 70 éves korukig tölthetnék be tisztségüket.

A politikus tájékoztatott arról is, hogy a frakciószövetség végül a megye elnevezés mellett tette le a voksát a vármegye helyett. A képviselőcsoport nem támogatta továbbá azt, hogy a címer része legyen az ország hivatalos zászlajának.

Lázár János tudomása szerint a KDNP-frakció nem kért külön szavazást egyetlen módosító indítványról sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását