A magyar főzdék ismét kiválóan szerepeltek az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen, ahol 12 ország, 171 (ebből 24 magyar) főzde 1 560 mintával vett részt.
2011. március 18. péntek 11:05 - HírExtra
Az ausztriai Bad Ischl üdülővárosban megrendezett díjátadóról összesen 120 éremmel térhettek haza a magyarok, így összesítésben hazánk a harmadik helyet érte el. A Nemzetgyőztes 14 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett, a következő legtöbb (13) díjat a Zimek Manufaktúra nyerte el, és a Vitalis Kft. Magyar Kajszi Barack pálinkáját díjazták az Év Pálinkája címmel. A megméretésen több különlegesség is elismerésben részesült, mint például az aranyérmes kömény, az ezüstérmes kadarka seprő- és medvehagyma, valamint a bronzérmes kávé és sajmeggyvirág párlatok.
A hazai nyertesek díjait Font Sándor képviselő, a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, Wolfgang Lukas, a Destillata ügyvezető igazgatója és Panyik Gáborné dr., a Pálinka Céh Egyesület elnöke adta át csütörtökön, Budapesten.