2024. május 14. - Bonifác
A CET beruházója, a Porto Investment önmaga ellen kér felülvizsgálatot, a PPP-konstrukciós szerződések ellenőrzésére kéri a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot.
2011. március 8. kedd 07:05 - HírExtra
A cég hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a lépés oka, hogy a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat képviselői a szerződés előnytelenségére és egyéb megalapozatlan indokokra hivatkozva hátráltatják az épület megnyitását.

Az MTI érdeklődésére azt közölték: Budapest még mindig nem írta alá a közműszerződések egy részét, amelyek a beruházás folytatásához szükségesek. A két áramfelvételi pont közül az egyikre a szerződés megkötése folyamatban van, s a gázfogyasztásra vonatkozó szerződés sincs még aláírva.



A Porto Investment az ügyben Hegmanné Nemes Sára államtitkárhoz fordul, a cég azt várja, hogy objektív, szakmailag megalapozott véleményt mondjon a projektről. Közölték továbbá, értetlenül állnak az előtt, hogy a főváros "megalapozatlan indokokra" hivatkozva hátráltatja a megnyitást. Ezzel Budapest elesik egy 8,5 milliárd forint értékű vagyongyarapodástól, a CET által nyújtott kulturális és turisztikai értéktől, s az azokból származtatható közvetett előnyöktől - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy nem történt meg annak a decemberi, azonnali hatályú közgyűlési határozatnak a végrehajtása sem, amelyben a testület a bérbeadások szabályozásának felülvizsgálatát rendelte el, és amelynek hiánya miatt több bérleti szerződés véglegesítése, illetve a bérbeadási pályázat megindítása is csúszik.

Hangsúlyozták, hogy a vizsgálat kezdeményezésével párhuzamosan folytatják a helyiségek bérbe adását, az építkezés befejezését, amelyre a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll.



Már elmúlt

Márton Imre, a Porto Investment ügyvezetője február 15-én közölte az MTI-vel, hogy augusztus 20-án szeretnék átadni a Duna-parti Közraktárak helyén épült CET (Central European Time) épületét, ehhez viszont az kell, hogy a közműszerződéseket aláírja a főváros. Ennek hiányában ugyanis nem kaphatnak használatbavételi engedélyt.

A Duna-parti Közraktáraknál a mintegy 27 ezer négyzetméteres komplexum kialakítását a tervek szerint 2010 augusztusában kellett volna befejezni, a 8,5 milliárd forintos beruházás PPP-konstrukcióban, a Fővárosi Önkormányzat szerepvállalásával és a Porto Investment Kft. fejlesztéseként valósul meg.

A bálna


A hatalmas, bálnára hasonlító épületegyüttes szokatlan megoldásban integrálja a XIX. századi raktárépületeket egy korszerű építménnyel. A két meglévő régi raktárépületen egy egyedi tervezésű üveghéj nyúlik át, és galériát alkotva egyesíti a régi és új építményeket, amelyekben sok üzlet működik majd, a kis butikoktól, bároktól, művészeti galériáktól a nagyobb egységekig, éttermekig.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását