2024. május 18. - Erik, Alexandra
"Sürgős hozzáférést" követelt az ENSZ a segélyszervezetek számára azokhoz a sebesültekhez, akik a Kadhafit támogató erőknek a Misztráta városa elleni, nehézfegyverekkel indított heves támadásában sérültek meg.
2011. március 7. hétfő 09:01 - HírExtra
Felszólították őket

Valerie Amos főtitkárhelyettes, az ENSZ humanitárius akcióinak irányítója közleményében hangsúlyozta, emberek sebesültek meg, haldokolnak a támadás következtében. Amos felszólította a líbiai hatóságokat, engedélyezzék, hogy a segélyszervezetek munkatársai emberéletek megmentése érdekében azonnal eljuthassanak a sebesültekhez.



Köszönet

A főtitkár-helyettes - aki vasárnap a tunéziai-líbiai határnál tartózkodott, közleményét pedig az ENSZ humanitárius segélyeket koordináló hivatala (Ocha) ismertette a világszervezet New York-i székhelyén - köszönetet mondott a tunéziai hatóságoknak azért, hogy lehetővé tették közel 100 ezer menekült átjutását Líbiából a szomszédos országba. Tunéziában csütörtökön légihíd létesült a menekültek hazaszállítása érdekében.

Nehézfegyverekkel lövik

Egy misztrátai lakos a francia hírügynökségnek telefonon elmondta, a Tripolitól 150 kilométerre keletre fekvő település továbbra is a Kadhadfi ellen fellázadt felkelők kezén van, jóllehet a kormányt támogató erők nehézfegyverekkel heves támadást indítottak ellene. "Harckocsik gránátokkal lövik a városközpontot" - mondta.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását