2024. április 28. - Valéria

Bombák a reptérnél és a Margitszigeten

Világháborús bombát, illetve egyéb robbanószerkezeteket találtak csütörtökön a Ferihegyi repülőtérnél, valamint a Margitszigetnél a Dunában - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.
2011. március 3. csütörtök 18:48 - HírExtra
A tűzszerészekhez reggel fél 9-kor érkezett a bejelentés, amely szerint a Margit híd felújítása során, a Duna medrének kotrása közben a sportuszoda bejárata közelében két, német gyártmányú konténert találtak. A konténereket kiemelték a Dunából. Az egyik üres volt, a másikban 102 kézigránátot, 4 kilogramm gyújtót, 4 doboz kézigránátgyutacsot, egy 81 milliméteres magyar repeszaknagránátot, 3 darab 15 centiméteres német repeszromboló gránátot, egy 15 centiméteres töltényhüvelyt és másfél kilogramm lőpormaradványt találtak.

A rendőrség a sziget futópályáját a budai oldalon a mentesítési munkálatok idejére lezárta.

Ferihegyen földmunka közben találtak egy 50 kilogrammos, világháborús magyar bombát. Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-nek azt mondta, a gyújtószerkezet nélküli gyakorlóbombát a 2-es pálya ecseri végénél találták, a repülőtér biztonsági rendszerének felújítása közben. A bomba, illetve annak elszállítása a repülésbiztonságot és a Ferihegyi repülőtér légi forgalmát nem befolyásolta.

A robbanószerkezeteket a tűzszerészek a központi gyűjtőhelyre szállították, azok megsemmisítéséről később gondoskodnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását