2024. május 18. - Erik, Alexandra

Vastapssal jutalmazták a koncertet

Negyedórás vastapssal búcsúztatta a Németországban turnézó Nemzeti Filharmonikus Zenekart (NFZ) hétfő esti koncertje végén a Berlini Filharmónia Herbert von Karajan termének közönsége.
2011. február 22. kedd 09:49 - HírExtra
Mint arról Kovács Géza főigazgató beszámolt, ráadásszámként Brahms I. Magyar táncát és Berlioz Rákóczi indulóját is előadták hétfő este. A negyedórás vastapsot Kocsis Zoltán főzeneigazgató szakította meg. Kedden még a február 12-én indult németországi turné utolsó állomására Regensburgba utazik a zenekar, ahonnan szerdán térnek vissza Budapestre.

"Európa, de talán a világ egyik legrangosabb hangversenytermében telt ház előtt léptünk föl, mégpedig egy olyan nemzetközi bérletsorozatban, amelyben előttünk nem sokkal a Bécsi Filharmonikusok, utánunk pedig áprilisban a New York-i Filharmonikus Zenekar lép pódiumra. Ez a közönség tehát igazán el van kényeztetve, mégis hosszú ovációval ünnepelték a műsort, Liszt Les Preludes-jét, Dvorák csellóversenyét és Brahms IV. szimfóniáját, az utóbbi ilyen ihletetten még itt is ritkán hallható" - emelte ki Kovács Géza.

A turnén két fiatal szólistával dolgoztak, Julia Fischer hegedűművésszel, akit a budapesti közönség is többször hallhatott, és Daniel Müller-Schott csellistával.

Kovács Géza elmondta: a turnéról megjelent első méltatásokban az olvasható, hogy nemcsak a szimfonikus alkotásokat, hanem a versenyműveket is könnyedén és sallangtalanul szólaltatta meg Kocsis Zoltán vezényletével az együttes Németország legjelentősebb koncerttermeiben.

A főigazgató bejelentette, hogy az egyik legnevesebb koncertrendező iroda, a Konzertdirektion Schmid már közölte: 2013-ra hasonló vendégjátékra szeretné lekötni az együttest, ezen kívül egyéb projektekben is tervezi, hogy együttműködne az NFZ-vel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását