2024. április 29. - Péter

Budai: a Katonai Ügyészség el akarta tusolni a volt honvédelmi miniszter ügyét

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint a Budapesti Katonai Ügyészség megpróbálta eltussolni Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter ügyét a vesztegetési pénzekkel kapcsolatban.
2011. február 19. szombat 15:33 - HírExtra
Budai Gyula ezt szombaton mondta az MTI-nek, közölve: Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, kérve a nyomozás megindítását. A kormánybiztos, fideszes politikus azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy a HírTV Célpont című műsorának péntek esti adása szerint Juhász Ferenc is kapott honvédelmi miniszterként a vesztegetési pénzekből.


A műsor idézte a korrupciós ügyben meggyanúsított egyik dandártábornok beismerő vallomását, amely szerint egyszer a tábornok 12 millió forintot vitt Fapál Lászlónak, a tárca akkori államtitkárának, aki négymilliót italdobozba tett, és azt mondta, hogy a főnöknek, azaz Juhász Ferencnek lesz, majd elment a dobozzal, és anélkül jött vissza.

Budai Gyula mindezzel összefüggésben emlékeztetett, hivatala hónapok óta folytat vizsgálatot a Honvédelmi Minisztériumon (HM) belüli korrupciós ügyekkel, elsősorban Fapál László volt közigazgatási államtitkár megbízási szerződéseivel kapcsolatban. Fapál László ugyanis azután, hogy megszűnt államtitkári pozíciója, havi 500 ezer forint plusz áfáért adott jogi tanácsot a szocialista Szekeres Imre volt kabinetfőnökének - ismertette, hozzáfűzve, hogy Fapál László neve időközben felmerült a HM vesztegetési ügyében is.

A kormánybiztos szerint utóbbi ügy érdekessége az, hogy O. János dandártábornok körülbelül egy évvel ezelőtt tette a HírTV által idézett terhelő vallomást. O. János ezt akkor is fenntartotta, amikor szembesítették a volt államtitkárral - tette hozzá Budai Gyula, aki úgy véli "egy ilyen terhelő vallomásra más embereket meggyanúsítottak, és bevittek volna, Juhász Ferencet azonban még tanúként sem hallgatták meg". Ennek alapján a kormánybiztos egyértelműnek tartja, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség - amely idén január 19-én befejezte a nyomozást - megpróbálta eltussolni Juhász Ferenc ügyét, holott Fapál Lászlót meggyanúsították, őrizetbe vették, le is tartóztatták. Budai Gyula szerint a katonai ügyészség birtokában lévő információkat Kovács Tamás akkori legfőbb ügyésznek is tudnia kellett.

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos mindezek miatt a napokban Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, átadta neki O. János gyanúsítotti kihallgatási, valamint szembesítési jegyzőkönyvét, és azt kérte, indítson nyomozást, tisztázza ezeket a körülményeket "az elmúlt húsz év legnagyobb korrupciós ügyében". Ha Polt Péter a nyomozás elrendelése mellett dönt, akkor azt a Központi Nyomozó Főügyészségnek kell lefolytatnia, hiszen Juhász Ferenc jelenleg is parlamenti képviselő, akit megillet a mentelmi jog.

Az MSZP sajtóosztályán az MTI-vel pénteken azt közölték, hogy Juhász Ferenc határozottan visszautasította a korrupciós vádakat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba. A sajtóosztályon arra hívták fel a figyelmet, hogy több mint egy éve vizsgált ügyről van szó, így ha az ügyészség szükségesnek tartotta volna, már megkérdezte volna Juhász Ferencet, de ez mindeddig nem történt meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bronzjanosjozsef1
2011. június 6. 20:21
A bronz ügy de kemény// Ilyen mélyre sülyedtünk a jogálamiaságal !! Ma Magyarországon Állami diktatura urlkódik -vagy Az Adó fizetök pézéböl hogy lehet milliokat kirabolni okva csinált ügyekel Én Lenék az Elsö Számu közelenség-mahonap agyon lönek vagy elzárnak egy elme intézetbe már meg fenyegedtek nemeghyszer // ird be a googlen.hu ba a Bronz János József nevemet Vagy ha roszul akasz lenni ird be a googlen.hu -ba ezt ubul6789-nyisd ki a képalbumomat5 amibe köuzel 40000 kemény dokumentum található A Siklósi .V. Biroságon levö :dr.Rudolf Andrea-birónöt már réges régen elme intézetbe kelet volna zárni salynos ezmezavarba sazenved szegényke nem tudja felfogni hogy mégcsal tárgyalásra se tüzhete vbolna ki 2007-be a nem létezö pécsi.V.bitroságáltal joghatályát vesztett gonokság ügyének felul vizsgálását Kérdemén ??? egy Pécsi.V birtoság I-foku itéletétt miota van joga egy másik I-foku Siklósi .V. Birosgnak felül vizsgálni föként ugy hogy az ö általa kirendelt védöt és ál igaság ügyi szakártött mind a két ügyber meg találhatok az okva csainálét bünyöügybe és az rám eröültetet ismételve felül vizsgálatra kitüzöt gonokság ügyébe melynek a mostani ügy száma: 1.P. 20.707/2010- 2010-decenberébe kitüzte tárgyalásra .beadtam elenne katonai fö ügyéségre cimezve büntetö eljárást amit meg tagadot továbitani helyete okiratott hamisitotak a Pécsi táblabiroság nevéébe egy nem láétezö egyszerü tisztviselö aláirásával fel jogositota a Siklósi Városi I--foku biroságát a felül vizsgálat lefolytatására -ugye érted egy Pécsi-M. Táblabirosáűg jogositsa fel arra a Siklósi.éV,biroséágot hogy a Pécsi hatályát vesztett I-fokú itéletétt felül vizsgélya a z I-folu Siklósi vÁrosi biroság alki folyamatosan fel van jelentve válaztási csaéálsért okiratok hamisitásáért mpost meg sadizmusal vádolóm meg a zavaórt elményu bironöt akinek réghes régh a börtönbe krelene rohadfnia Bronz Jánios József.7836-Bogádmindszent .Kossuth.35 voltam az interneten ird be nevemet mert fogsalóm vagyok és nem zavart elmélyü azt az ügyészekre Birokra rendörökre Baranya .M dendörsélg dandár tábornokára hagyom aki még csak válaszolni se válaszolt a hozzá benyujtott büntetö fel jelentésemre csak azt nemn értem mi a fenének fizetsük ezeket a hitvéány alskókat akik az afdó fizetök pánzén szorakoznak veklem és a polgárokal is igy könyü kiraboléni a közös adofizetök által befizetet kaszát okva csinált üghyeket inditanak jogelenes jogra hivatkozásal járnak el
wj
2011. február 20. 10:32
Egyetértek! Mint pl: Ezüsthajó Kft, Joszif Tot, stb... Annyival még fűszerezném az előttem hozzászóló mondatait, hogy sokkal hitelesebb lenne, ha legalább egy ügyet végigcsinálna Budai úr, s nem újabb csontvázakat cibálna elő a szekrényből. Én még egy vádemelést sem hallottam az előző kormány(ok) gaztetteiről az előző 8 évben, pedig ott is lenne min kutakodni. De úgy látszik, hogy a Fidesznek csak a sarat érdemes dobálnia, konkrét pereket csinálni pl a Sukorói ügyből már nem éri meg nekik. Csak kell a felhajtás (más néven cirkusz), hogy márpedig ők mindent megpróbáltak. De valóban, egyik kutya, másik eb. De azt is mondhatnám, hogy egyik sem különb a Deákné vásznánál...
kovacspapa58
2011. február 19. 16:36
Ez a Budai a sok narancs között is körül nézhetne.Ha kapirgálna egy kicsit hát bizony találna is.Egyik sem különb a másiknál.
Az egyik kopó a másik eb!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását