2024. április 30. - Katalin, Kitti

Mire jó a chili?

Kikerekedett szemekkel nézünk, ha ilyenekről olvashatunk, vagy hallunk. Bizony ám, léteznek zsírégető ételek, amelyeket érdemes fogyasztanunk, ha egy fogyókúrába belekezdünk.
2011. február 18. péntek 07:39 - HírExtra
Természetesen nem csak a táplálkozásunkra kell odafigyelnünk, hanem a megfelelő folyadékbevitelre, és a mozgásra is, és persze arra is, hogy ne csak ezeket az ételeket fogyasszuk, hanem éljünk egészségesen. Persze, ha ezeknek az élelmiszereknek a keverékét próbáljuk ki, vagy kiötlünk valami új receptet hozzá a hatás biztos nem marad el. Íme néhány étel, amit bátran ehetünk akármikor:

Chili


Amellett, hogy kiváló afrodiziákum, még zsírt is égethetünk el vele. Minél erősebb faját választunk belőle, annál több zsírt égetünk el vele. A legerősebb chili paprika a Naga Jolokia, de ha tehetjük inkább kezdjük valami gyengébbel, és ahogy jobban elviseljük már a csípős ízt, átszokhatunk egy erősebb fajtára. Ne magába együk, inkább egy kiskanállal adjunk hozzá az éppen elfogyasztani kívánt ételhez. Nem rég bebizonyították a chili paprikáról, hogy antioxidánsokat is tartalmaz, így tulajdonképpen olyan, mintha egy nagy jótékony kapszulát kapnánk be,ami természetes anyagokból épül fel, és egy picit csípős.

Zeller

Nem sokan szeretik az íze miatt, ám a zeller akkor is kiváló zsírégető. Legtöbbször a leveseinket szoktuk vele ízesíteni, de bátran készíthetünk belőle nassolni valót is. Annyi a dolgunk, hogy felkockázzuk és kevés zsírban kisütjük. Ha szükséges, meg is sózhatjuk, de ez a műveletet ki is hagyhatjuk. Levesként is remekül funkcionál, annyi a dolgunk, hogy apróra vágjuk a zellert, puhára főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de még ételízesítőt is tehetünk bele. Kifejezetten jó íze van, ha gondoljuk össze is turmixolhatjuk, így krémesebb állagú lesz, kihűlt állapotban turmixként is fogyasztható.

Tengeri halak


Annyit ehetünk a tengeri halakból, amennyit akarunk, hiszen rendkívül jó hatással vannak a szervezetünkre. Omega-3 zsírsavat tartalmaznak, és magas minőségű fehérjét. Ezáltal nem csak fogyunk, de elkerüljük a szív- és érrendszeri betegségeket. Helyre állítják az emésztést, a depresszióval szemben is könnyen felveszik a harcot. Fogyaszthatjuk levesként őket, vagy akár grillezve, de kipróbálhatjuk sütve, és párolva is, akármelyik elkészítési módot választjuk, biztos a fogyás.


Olívaolaj


Napjainkban már akármelyik háztartásban megtalálhatjuk az olívaolajat. Telítetlen zsírsavakban gazdag, és bővelkedik az antioxidánsokban is. Megelőzhető vele a szív – és érrendszeri betegségek kialakulása, és csökkenti a rossz koleszterinek arányát. A fogyást azért segíti elő nagy mértékben, mert gyorsan eltelít bennünket. Alkalmazhatjuk sütéshez, főzéshez, és salátaöntetekhez is, teljesen egészséges, akármekkora mennyiségben fogyasztható.
Forrás: Női Teázó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását