2024. május 4. - Mónika, Flórián
A fogyókúrákban az a legrosszabb, hogy le kell mondani azokról az ételekről, amiket szeretünk. Ez levertséget, idegességet okoz. De lehet ezt másképp is! Ha betartasz néhány alapszabályt, könnyedén megszabadulhatsz a fölös kilóktól.
2011. február 5. szombat 12:02 - Kancsár Edina

Az egészséges fogyás üteme, heti fél-, maximum egy kiló. Ha erre figyelsz, nem viseli meg a szervezetedet a fogyókúra. Ha pedig egy kis testmozgással is kiegészíted a napjaidat, még tartósabb lesz a fogyás és a feszesedés következtében sokkal látványosabb lesz a változás.

A reggeli kihagyhatatlan!

 

A reggeli nem véletlenül számít a legfontosabb étkezésnek. A Cambridge-i Egyetem kutatása szerint a reggeli kihagyása harmincöt-ötven százalékkal növeli az elhízás kockázatát, mivel reggeli nélkül hajlamosabbak vagyunk nasizni. Természetesen a reggelinél is fontos, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön az asztalunkra. Jó választás lehet például reggelire a teljes kiőrlésű kenyér egy kis felvágottal, vagy müzli, joghurtok és a gyümölcs is.

A súlytöbblet leggyakoribb kiváltó oka az, hogy az emberek többsége nincs tisztában egy egészséges adag étel mennyiségével. Ezáltal nem is meglepő, hogy könnyen felugranak a gyűlölt plusz kilók. Hogy a jövőben ez ne okozzon problémát, fogyassz mindenből kevesebbet. 

A következő tipikus probléma, hogy a rohanó életmódhoz, rohanó táplálkozás társult: vagyis egészségtelenül gyorsan eszünk. Az agynak körülbelül húsz percre van szüksége ahhoz, hogy a jóllakottságérzetet észlelje, ezért sem szerencsés, ha túl gyorsan eszünk. A kutatók szerint tíz százalékkal kevesebb kalóriát vesznek magukhoz azok az emberek, akik elég időt szánnak az étkezésekre. 

A szakértők azt is javasolják, hogy egy napra három főétkezést és két kis étkezést kell betervezni, mert a gyakori étkezés egyenletes szinten tartja a vércukorszintet, így nem leszünk farkaséhesek, ami a falásrohamok kiváltó oka.

Egyél levest! 

 

Olyan ételeket kell választani, melyekben sok a rost és a víz. Ilyen lehet például egy zöldségleves vagy egy saláta öntet nélkül. Egy kutatás kimutatta, hogy akik minden nap esznek levest, ötven százalékkal többet fogynak, mint azok, akik nem esznek. Ennek egyszerű az oka: a leves eltelít bennünket és utána már csak keveset tudunk enni a kalóriadúsabb főételből. Tehát egy jó leves, nem csak egészséges, hasznos is!

Tévhit

Egy kis édesség nem árt, ha mértékkel fogyasztjuk. Köztudott, hogy az édesség szeretete az ember veleszületett tulajdonsága és ha le kell mondanunk róla, sokkal nehezebben tűrjük a más típusú megvonásokat. Aki szereti, az elsősorban fekete csokoládét fogyasszon, ha rájön a csokihiány.

 

Zsírégető koktél

 

Roppant egyszerű elkészíteni ezt a csodakoktélt. Mindössze meg kell hámozni hozzá egy negyed ananászt és egy egész grapfrútot. Levüket préseljük ki egy pohárba, majd adjunk hozzá ízlés szerint ásványvizet. Egy ilyen koktél ugyanolyan jó hatású, mint ha nyersen fogyasztanánk a gyümölcsöt, csak talán még finomabb. A grapefruit népszerű a fogyókúrások körében, mert erős méregtelenítő és májstimuláló hatása van. 

Ezenkívül vitaminokban, folsavban, rostokban és pektinben is gazdag. Erősíti az immunrendszert és az emésztőrendszerre is jótékonyan hat. Az ananász szintén segítség lehet a fogyókúrában, mert bromelain nevű enzime bekebelezi a felhalmozódott zsírt. Tehát e koktéllal, két legyet ütünk egy csapásra: zsírt égetünk, miközben az elengedhetetlen folyadékbevitelt is fokozzuk.


 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását