2024. május 22. - Júlia, Rita
Az Országgyúlés tavaszi ülésszaka Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött. Aktuális ügyek percről percre.
2011. február 14. hétfő 13:38 - HírExtra

Vona: anarchia és polgárháború

Vona Gábor gratulát a kormány teljesítményéhez, hogy visszavetre a médiatörvény témadásait.
Számonkérte, hogy Matolcsy György "mi a fenét csinált eddig", hogy csak most áll neki az ország újraszervezésének.

Vona szerint a közbiztonság összeomlott. Feltette Orbán Viktornak a kérdést, hogy a miniszterelnök nem érzie-e úgy, hogy mindig elindul az újjáépítés de soha nem történik semmi, mindig a kiindulópontra jut vissza az ország. Hiányolta a konkrétumokat, szerinte soha nem a problémák gyökereit kezelték, hanem a tüneteket. "Anarchia és polgárháború vár hazánkra,elsikkasztják a magyar rendszerváltozást immáron másodszor"-mondta Vona.

Több munkahely

Kiemelte az Audi gigantikus győri beruházását is, amely ezernyolcszáz garantált munkahelyet jelent. A Széchenyi tervbe bekapcsolódást elmondása szerint segíteni kell, hogy egymillió magyar munkahely jöjjön létre.



Csak az emberekkel

Orbán beszédében kiemelte a nemzeti egység szerepét, mely növelheti a válságból kilábalás esélyét. Beszédében hangsúlyozta, hogy ehhez a politikának is meg kell újulnia, hiszen nem lehet az emberek háta mögött, feje felett elbeszélni a XXI. században.

"Létezik a józan ész igazsága, ezért lehet az emberekkel együtt kormányozni egy országot, érdemes őket meghallagni."

Az új alkotmány

A miniszterelnök elmondása szerint a világban "nemzetújjáépítő verseny" történik: hazánk lemarad, ha nem tud beszállni ebbe a versenybe.

Orbán szerint az új alkotmányra azért van szükség, hogy "a jövőben ne lehessen tönkretenni, olyan helyzetbe hozni az országot, ahogy megtörtént. Csak egy új alkotmánnyal lehet a gazdasági és kulturális értékeket megőrizni."

Vége a szerencsétlenkedésnek


Orbán Viktor beszédében leszögezte, hogy vége annak a korszaknak, amikor hazánk eljátszotta a nemzetközi bizalmunkat. A miniszterelnök ígértet tett arra, hogy "vége annak a korszaknak, amikor feltörlik velünk a padlót, ahogyan azt ügyefogyott, szerencsétlen elődeinkkel megtették." 

A miniszterelnök elmondása szerint  "senkit nem fogadunk el ellenőrnek fölénk, hiszen brüsszel nem Moszkva." Azért rendezkedünk be demokráciára, mert függetlenül szeretnénk élni.

A miniszerelnök kiemelte, hogy a kormány tovább folytatja az elkezett programok megvalósítását.



A közelmúlt eseményei

Orbán Viktor megemlékezett a West Balkán szórakozóhelyen, tragikus körülmények között meghalt három fiatal lány haláláról. A kormány felülvizsgálta a szórakozóhelyek múködését és elkezdte a "gátlástalan, nyereségvágyó" emberek megbüntetését.

Orbán beszédében kiemelte a független energiapolitikát, amely megvalósulásának érdekében nagyon sokat tett a kormány december 23-a óta: a horvát gázvezetékkel összekapcsolódás, a lengyel-szlovák gázvezeték összekötése mind a függetlenséget szolgálja.

Orbán viktor kiemelte, hogy az olasz vezetéken keresztül hazánknak lehetősége lesz az észak-afrikai lelőhelyek elérésére.

A miniszerelnök a nyugdíjrendszerről is említést tett: megköszönte a kilencvennyolc százaléknak, aki az állami nyugdíjrendszer mellett döntött. A legfontosabb lépés az, hogy negyven éves munkaviszony után a nők életkortól függetlenül nyugdíjba vonulhatnak.

Beszédében kiemelte a Nemzeti Adó és Vámhivatal felállításának jelentőségét, hiszen "adót mindenkinek rendben kell fizetnie."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását