2024. május 17. - Paszkál

LMP: a kormány az emberek kétharmadát átverte

Az LMP szerint a kormány a kétharmados felhatalmazásával visszaélve átverte az emberek kétharmadát.
2011. február 10. csütörtök 12:49 - HírExtra
Ugyanis ennyien keresnek kevesebbet, mint bruttó 300 ezer forint és ez az a jövedelmi határ, ami alatt a januárban életbe lépett adócsomag miatt rosszabbul járnak - mondta Scheiring Gábor.

Az országgyűlési képviselő az LMP mini kampányának megnyitóján beszélt, amelynek során egy-egy - január óta kevesebbet kereső LMP-aktivistákat ábrázoló - óriásplakátot helyeztek el Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon, Egerben, Tatabányán, Dunakeszin, Gödön és Ajkán.

Scheiring Gábor hangsúlyozta, hogy a kormányerők választási kampányuk során másról beszéltek. Leszögezte, hogy az LMP szerint nem növelni, hanem csökkenteni kellene a különbségeket, amelyet zöld munkahelyteremtéssel, járulékcsökkentéssel és a jóléti szolgáltatások forrásainak növelésével lehetne elérni.

Az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó kapcsán azt mondta, hogy a gyermekek után járó adókedvezmény árnyalhatja a képet, de a legalacsonyabb jövedelműek, a pályakezdők, a gyermektelenek, illetve a gyermekeiket felnevelt szülők rosszabbul járnak, miközben a bruttó 300 ezer forint felett keresők több pénzt kapnak kézhez.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány "a költségvetés lyukainak betömködéséhez" - amelyeket meglátása szerint éppen az adócsomaggal ütöttek - megnyirbálja a jóléti szolgáltatásokat. Ezen intézkedések között említette, hogy a munkanélküli segély, valamint a közmunka programok forrásainak csökkentésével vonnak el pénzeket. Leszögezte, hogy az LMP számára ez elfogadhatatlan.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mennyit költenek a kampányra, nem tudott pontos választ adni, de szavai szerint a plakátok, az internetes kommunikáció és a lakossági fórumok költségei kijönnek abból, "amit egy átlag felett keresőnek most a kormány bőkezűen odaadott."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását