2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kubica elvesztheti a kezét

Raliversenyen szenvedett súlyos sérüléseket a Forma-1-es lengyel pilóta, Robert Kubica, akinek itáliai médiahírek szerint több helyütt eltörött a lába, s elveszítheti egyik karját.
2011. február 6. vasárnap 14:59 - HírExtra
A versenyző Olaszországban, a Ronde di Andora elnevezésű viadalon járt pórul, amikor vasárnap Genovához közel baleset érte. A 26 éves Kubica egy Skoda Fabiát vezetve a cél felé tartott, amikor letért az útról és nagy sebességgel egy templom falának ütközött - adta hírül Forma-1-es csapatának, a Lotus Renault-nak a közleménye. Helyi jelentések szerint a lengyel versenyző, akit kocsijából tűzoltók szabadítottak ki, kórházba szállításakor eszméleténél volt, segédpilótája sértetlen maradt.

A genovai Santa Corona kórházból származó első orvosi jelentések szerint Kubica nincs életveszélyben, de lábsérülései súlyosak, némely itáliai sajtóorgánum pedig tudni véli: olyan mérvű a baj, hogy meglehet, egyik karját amputálni kell.

A korábbi tervek úgy szóltak, hogy Kubica - aki a tavalyi vb-t a nyolcadik helyen zárta - a Lotus Renault pilótájaként rajthoz áll a Bahreini Nagydíjért kiírt, március 13-i világbajnoki nyitányon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását