2024. április 29. - Péter

Pórul járt a nyertes

Kétmillió forint ütötte volna a markát annak a tiszatardosi férfinak, aki a Szerencsi Rendőrkapitányságon csalás miatt tett feljelentést.
2011. február 2. szerda 14:39 - HírExtra
A férfi ugyanis nemrégiben egy lottószelvényt vásárolt egy tokaji lottózóban. A kihúzott nyertes számok nem egyeztek ugyan az övével, de tudomást szerzett arról, hogy a vásárlás napján egy olyan akció volt, hogy óránként sorsoltak a feladott szelvények között, és akinek a szelvényszámát kidobta a gép, kétmillió forint boldog tulajdonosa lehetett. Minderről a lottózóban dolgozó hölgy tájékoztatta a férfit, továbbá azt javasolta neki, hogy menjen haza, otthon nézze meg a szelvényszámot, majd telefonon diktálja be.

A fiatalember így is tett, bediktálta a számokat, mire a nő közölte, hogy ez mégsem szabályos, személyesen is mutassa be a szelvényt, majd azt a lottózóban leellenőrzi. Ekkor a játékos visszament a lottózóba, a nő beütötte a gépbe a számokat, s közölte, hogy sajnos nem nyert. Ezt követően azonban nem adta vissza, hanem kidobta a kukába a szelvényt.

Később a férfi megtudta egy ismerősétől, hogy az egyik nyertes szelvényt Tokajban vásárolták ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban, amikor ő is. Így leírta a saját szelvényszámát magának és újra felkereste a lottózót a kísérőszelvénnyel. Az ott dolgozó nő viszont megint állította, hogy nem nyerő a szelvény, sőt most már a kísérőszelvény is nála maradt.

Miután a férfi gyanút fogott, feljelentést tett a Szerencsi Rendőrkapitányságon. Azt nem tudta, hogy nyert-e vagy sem, abban viszont biztos volt, a lottózó dolgozójának vissza kellett volna adnia neki a szelvényeket. Tehát felmerült benne a gyanú, hogy a nő azért tartotta meg az igazolóvényeket, mert a számítógép találatot jelzett.

A Szerencsi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el az ügyben csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. Az eset vizsgálata során a férfi által megadott szelvényszámot beazonosították és bebizonyosodott hogy ő lenne az egyik szerencsés nyertes. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak.
Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását