2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ecclestone: Alonso lesz a bajnok

Bernie Ecclestone, a Forma-1 első embere úgy véli, Fernando Alonso nyeri a 2011-es világbajnokságot. Az üzletember arra is kitért, a barcelonai vagy a valenciai pályának előbb-utóbb ki kell kerülnie a versenynaptárból.
2011. február 2. szerda 14:32 - HírExtra
Alonso tavaly karnyújtásnyira volt a világbajnoki címtől, az utolsó futamot megelőzően még ő állt a pontverseny élén, és tekintve, hogy Mark Webber gyenge versenyt futott, egy negyedik hellyel is világbajnok lett volna. Végül azonban csak a hetedik pozíciót tudta megszerezni, így a versenyt megnyerő Sebastian Vettel lett a világbajnok.

Nos, idén ez másképp lesz, legalábbis Bernie Ecclestone szerint, akinél Alonso számít favoritnak.

- Igen, most Alonsóra fogadnék - nyilatkozta Ecclestone. - És ezt nem csak úgy mondom: a pénzemmel mindig óvatos vagyok.

Ecclestone kifejtette a véleményét Sebastian Vettelről is: a Ferrarinál nem titkolják, hogy a német pilótát szívesen látnák a csapatnál, és az ifjú világbajnok is bevallotta, nagy álma egyszer a maranellói istállónál versenyezni. Ecclestone szerint ez az álma előbb-utóbb valóra is válik majd.

- Sebastian egy napon a Ferrari versenyzője lesz - szögezte le a brit milliárdos. - De addig nem, amíg Fernando Alonso is ott van, ők ketten nem férnének meg egy csapatnál.

Ecclestone szerint ugyanez lenne a helyzet Michael Schumacher és Vettel között, ha a fiatal német a Mercedest választaná: nem ilyen kaliberű csapattársak mellé kellene beülnie. A Forma-1 feje végezetül arról is beszélt, hogy valamelyik spanyolországi verseny a közeljövőben kikerülhet a versenynaptárból: a Spanyol Nagydíjnak jelenleg Barcelona, az Európa Nagydíjnak Valencia ad otthont, de Ecclestone határozott óhaja, hogy egy országban csak egy versenyt rendezzenek, így valamelyik pálya elveszítheti a Forma-1-es futamot.
Forrás: SamsungSport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását