2024. május 10. - Ármin, Pálma

Mi lesz veled, Sziget Fesztivál?

A Fővárosi Közgyűlés következő, februári ülésének napirendjére veszik az óbudai Sziget fesztivállal kapcsolatos szerződést - jelentette be Tarlós István főpolgármester a testület hétfői ülésén.
2011. január 31. hétfő 13:51 - HírExtra
A főpolgármester elmondta: azért kell a fővárosnak új szerződést kötnie a Sziget Kft.-vel, mert a cég és a korábbi városvezetés által kötött megállapodás lejárt. Mint fogalmazott, a szóbeli megállapodás tehát akkor válik valósággá, ha az új szerződést és annak keretein belül a "megcélzott számokat", a "konkrét tételeket" a Fővárosi Közgyűlés is elfogadja. Közlése szerint ezzel a Sziget szervezői is tisztában vannak.

Tarlós István a szóbeli megállapodásban meghatározott területhasználati díjjal kapcsolatban azt mondta: vannak, akik sokallják, vannak, akik keveslik az elért eredményt, ám ő úgy gondolja, 17 év "nullájához" (díjmentességéhez) képest ez egy komoly előrelépés.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteken jelentette be, hogy Tarlós István főpolgármester és Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője megállapodott a rendezvény közterület-használati díjáról. E szerint a Sziget Kft. 50 millió forint plusz áfát fizet a fővárosnak, a város pedig kialakít egy szolgáltatáscsomagot a fesztivál résztvevői számára, ez egyes városi szolgáltatások - például BKV, gyógyfürdők, állatkert - kedvezményes használatára, látogatására jogosít fel.

György István főpolgármester-helyettes január 11-én közölte, hogy a főváros vezetése úgy döntött, a jövőben nem adja ingyen a Sziget fesztiválnak a Hajógyári-szigeten lévő területet, hanem közterület-használati díjat kér.

Tarlós István azt mondta, a város jelenlegi pénzügyi helyzetében véget kell vetni az ingyenes szolgáltatásoknak. A Sziget szervezőinek az előző városvezetés által kalkulált díjtételek alapján 2,5 milliárd forintot kellene fizetniük, de a fesztivál ebből "nagyon komoly kedvezményt fog kapni"- közölte akkor, hozzátéve, hogy ennek mértéke 1 és 1,5 milliárd forint között lesz.

A Sziget sajtóirodája erre reagálva akkor azt közölte: elképesztően irreális, hogy egy hétre több pénzért adjanak bérbe közterületet, mint amennyiért azt meg lehet vásárolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását