2024. április 20. - Tivadar

Zimankós lesz a hét második fele

Múlt héten erre a hétre kemény hideget jeleztünk és forró, fahéjas teát ajánlottunk. Hát volt benne valami.
2011. január 25. kedd 12:23 - HírExtra
A héten ugyanis folytatódik az igazi januári tél: már kedd délutántólegészen a hétvégéig borongós időjárásra van kilátás, és többször, több alkalommal várható havazás, hózápor. Kedden és szerdán főleg az északi, északkeleti tájakon élő télimádók ujjonghatnak, hiszen főleg ezeken a területeken hullhat néhány cm-es hó. A hét második felében aztán nagyobb valószínűséggel a délnyugati megyékben öltözhet fehérbe a táj.

A hőmérsékleteket tekintve is kissé összetett lehet a helyzet: a hét nagy részében a délnyugati tájak lehetnek enyhébbek, e tájakon például szerdán +5 fokos "meleg" is előfordulhat, így néhol havas eső is kialakulhat. Az ország más tájain fagypont körül, illetve az alatt maradhat a csúcsérték. Az
éjszakák nagyon hidegnek ígérkeznek, főleg a hóval borított tájakon lehet -10 fok alatti zord idő.

Sokan kérdezik, hogy vajon lehet-e a héten újra korcsolyázni a Balatonon. Nos, a következő napokban a Balatonnál is hideg téli időre számíthatunk, ám a nappali órákban fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet, így vastag, biztonságos jég kicsi eséllyel alakulhat ki. Ha azonban a hétvégére várható lehűlés folytatódik, újra élezhetjük a korikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását