2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Médiatörvény: Szalai Annamária várja a kritikát

Szalai Annamária szerint alapvetően gazdasági és politikai érdekek állnak a médiatörvény körüli viták hátterében.
2011. január 23. vasárnap 15:29 - HírExtra
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az MR1-Kossuth Rádiónak nyilatkozva vasárnap azt mondta: sok külföldi támadás összemosta a médiatörvényt a válságadókkal, a bankadóval és a magánnyugdíjpénztárak ügyével. Az MR1-Kossuth Rádió honlapján olvasható összefoglaló szerint Szalai Annamária arra számít, hogy elcsitulnak a médiatörvény körüli viták. Kifejtette, a médiatörvény európai vitája során megmutatkozott, hogy az európai politikában sem feltétlenül a tények, hanem "hátsó érdekek" befolyásolják a pártokat.

Emlékeztetett arra: 2009 végén "attól volt hangos az ország", hogy a washingtoni kongresszus határozatban ítélte el az Országos Rádió- és Televízió Testületet, mondván, szabálytalanul bonyolított le egy frekvenciapályázatot. Aztán kiderült, hogy az indítványozó kongresszusi képviselő kampányát a Sláger rádió tulajdonosa támogatta - tette hozzá, megjegyezve: hamarosan ez a vita is elcsitult.

A médiahatóság elnöke közölte: szívesen fogad minden, a médiatörvényről szóló kritikát, ugyanakkor meggyőződése, hogy a jogszabály megfelel az európai uniós irányelveknek. Hozzátette: a jogalkalmazásba be akarják vonni a szabályozás érintettjeit is, és azt szeretnék, hogy azok ne ellenséget, hanem partnert lássanak a médiahatóságban.

Szólt a jogszabályban meghatározott bírságokról is, kiemelve, hogy a korábbi médiatörvény bizonyos esetekben súlyosabb szankciókat tett lehetővé, így például az új szabályozásban a csatornák elsötétítésének lehetséges időtartamát lerövidítették.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását