2024. április 27. - Zita

Ismerje meg ön is!

Országjárás kezdődik a jövő héten az Új Széchenyi Terv megismertetésére - közölte a kormányszóvivő.
2011. január 18. kedd 14:16 - HírExtra
Nagy Anna úgy fogalmazott, az Új Széchenyi Terv gazdái elviszik a tervet azokhoz, akiknek használni érdemes azt. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy 14 pályázatot már ki is hirdettek, amelyek összértéke több mint 570 milliárd forint.

A maradék 79 felhívásra március 1-jétől lehet pályázni. Az Új Széchenyi Terv hét, úgynevezett kitörési pontot rögzít. Ezek közül a foglalkoztatással összefüggő pályázatokra több mint 67 milliárd forintot biztosítanak; kiemelt szerepet kapnak azok a területek, ahol alacsonyan képzett munkaerőből nagyon sokat lehet foglalkoztatni - mondta Nagy Anna.

Az egészségügyi rehabilitáció, egészségügyi turizmus területére több mint 31 milliárd forint áll rendelkezésre, közlekedésre pedig 641 milliárd. Utóbbival kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta, 2030-ra például olyan közlekedési célokat fogalmaz meg a program, hogy az áruszállítás legalább 40 százaléka vasúton, vízen történjen, a fővárosi személyszállításban pedig fele-fele legyen az egyéni és a közösségi közlekedés aránya.

A zöld gazdaságra 120,5 milliárd, a tudomány-innováció területére 72,5 milliárd, vállalkozásfejlesztésre pedig 173 milliárd forint lesz biztosítva. Az otthonteremtést érintően egyelőre még nincsenek konkrét kiírások - jegyezte meg.

Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter múlt hét pénteken mutatta be az Új Széchenyi Tervet.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását