2024. május 18. - Erik, Alexandra

Átalakult a választmány

Január 16-án ügyvezetővé alakult át az LMP választmánya, miután a testület eredetileg megválasztott 13 tagja közül négyen adták vissza a megbízatásukat.
2011. január 18. kedd 13:15 - HírExtra
A párt márciusi kongresszusán döntenek az új választmány tagjairól. A választmányi szóvivő elmondta: abban az esetben, ha tíz fő alá esik az eredeti választmányi tagok létszáma, a párt alapszabálya 60 napon belüli időpontra új választást ír elő. A korábban megválasztott 13 tagból az elmúlt időszakban négyen - Wildmann János, Mező János, Scheiring Gábor és Sallai R. Benedek - mondtak le mandátumukról.

A negyedik kilépő, Sallai R. Benedek korábban jelezte távozási szándékát, de akkor azt is közölte, hogy január 15-ig a választmány tagja marad.

Az ügyvezető választmány működése kapcsán Tordai Bence azt mondta, hogy az új választásig már nem hoznak hosszú távú döntéseket. Ez utóbbit logikusnak nevezte, mert szavai szerint most zajlik az a folyamat, amelynek során "átszabják" a párt alapszabályát, illetve megvitatják az LMP 2014-ig szóló stratégiáját.

Hozzátette, hogy miután az átalakulás személyi változásokkal is jár majd, és a testületbe márciusban "friss emberek várhatóak", ezért nem akarják az új választmány működését a korábban meghozott döntésekkel korlátozni.

Az MTI kérdésére elképzelhetőnek nevezte, hogy márciusban teljes tisztújítást tartanak majd és a többi tisztségbe, például az országos politikai tanácsba és az állandó bizottságokba is új embereket választanak. Hangsúlyozta, hogy erről egyelőre még nincs döntés.

Tordai Bence korábban, még az év elején azt mondta az MTI-nek, hogy az LMP január végén tart kongresszust. Közlése szerint ezen napirendre kerülhet akár az országos választmány létszámának csökkentése és egy pártigazgatói poszt létrehozása is.

Akkor úgy fogalmazott, szóba került, hogy a jelenleg 13 fős választmány létszáma akár 5-7 fősre is csökkenhet. Egyúttal az is felvetődött, hogy eltöröljék azt a kvótát, amely szerint a párt frakciója négy embert delegálhat a választmányba.

Ezen a kongresszuson viszont még csak az átalakulás mikéntjéről döntenek, de nem választják meg a tisztségviselőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását