2024. május 23. - Dezső

A Jobbik védi az újpesti érdekeket

A Jobbik felszólítja Újpest önkormányzatát, hogy településrendezési szerződés megkötése nélkül ne minősítse át, és ne tegye beépíthetővé az újpesti Duna-part Váci út melletti szakaszát - közölte sajtótájékoztatóján Hegedűs Lorántné.
2011. január 15. szombat 15:01 - HírExtra
Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hozzátette: a Jobbik azt is kezdeményezi, hogy a jövőben minden önkormányzat kötelező jelleggel kössön településrendezési szerződést. Hegedűs Lorántné elmondta, hogy a településrendezési szerződés megkötése minden önkormányzat számára lehetséges, mivel ez a jogi forma szerepel az építési törvényben.

A szerződés lényege: egy terület átminősítése előtt az önkormányzat megállapodik a leendő beruházóval, hogy az ingatlanfejlesztőt terhelik a rezsiköltségek, a későbbi nettó haszon húsz százaléka pedig az önkormányzatot illeti - ismertette.

A Jobbik álláspontja szerint ennek a szerződésnek a kötelező használatával milliárdos extra bevételhez juthatnának a települések, továbbá így nem volna szükség a Fővárosi Közgyűlés által korábban bejelentett értéknövekmény-adó bevezetésére, amely az ellenzéki párt szerint az ingatlanfejlesztők mellett a kisembereket is sújtaná.

Az újpesti Duna-parttal kapcsolatban Hegedűs Lorántné elmondta, hogy a majdnem kétmillió négyzetméteres terület esetében az önkormányzat településrendezési szerződés nélkül akarja véghezvinni az átminősítést, holott a Jobbik számításai szerint ezzel több milliárd forintos bevételtől esik el a kerület.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását