2024. március 19. - József, Bánk
Takács Nikolas már biztosan győztes, hiszen az X-Faktoros dalaiból összeállított lemeze platinalemez lett. A népszerű énekessel beszélgettünk a műsor utáni életről, a sikerről és annak árnyoldalairól.
2011. január 8. szombat 18:20 - Kancsár Edina
Sokak szerint te is nyertese vagy az X-faktornak. Te is így érzed?

Abszolút. A visszajelzések alapján nem is érezhetek mást. (nevet)

Értesüléseim szerint nyár közepéig betelt a naptárad, annyi felkérésed van. Számítottál rá, hogy ilyen hamar „lecsapnak” rád?

Az ember mindig vágyakozik és álmodozik… Én is ilyen vagyok. Nem mertem előre belegondolni, milyen lesz az életem a műsor után, úgyhogy most nagyon boldog vagyok, hiszen minden jól alakul. Amiért jelentkeztem, azt megkaptam.



Korábban is indultál már tehetségkutatón, de onnan viszonylag hamar kiestél. Érzel valamiféle elégtételt, hogy az X-Faktorban megmutathattad, hogy több van benned?

2005-ben valóban jelentkeztem a szlovák SuperStarba. Amikor a zsűri elé kerültem, azt mondták, nem tudnak elképzelni engem a műsor színpadán… Ez még Magyarországra költözésem előtt volt és egyben az utolsó próbálkozásom is Szlovákiában. Nem gondoltam, hogy valaha még indulni fogok tehetségkutató műsorban… De máshogy alakult (nevet)

Igen, van bennem egy kis büszkeség, hogy ezúttal ilyen messzire jutottam. Már jelentkeztek is a szlovák piacról: mondták, hogy bánják, hogy akkor ez így alakult. Nyilván az eltelt idő alatt rengeteget tud fejlődni az ember… Nem azt mondom, hogy akkor rosszul énekeltem és nem érdemeltem volna meg egy esélyt, de ennek így kellett történnie.

A kalapviselés abszolút a védjegyeddé vált, így nem is meglepő, hogy az egyik műsorban azt nyilatkoztad kalapüzleten is gondolkozol. Hogy áll ez a terved?

Egyelőre még nem sok időm volt ezzel foglalkozni. Én mindig azt mondom, hogy semmi sem lehetetlen és a jövőben még bármi lehet.



A tehetségkutató előtt kötött lemezszerződésed nagy port kavart. Hogy viselted az emiatt kapott támadásokat, hiszen egy csöndes és visszafogott embernek ismerhetett meg téged a közönség?

Próbáltam óvni magamat ezektől a botrányoktól, úgyhogy nem olvastam el ezeket a híreket. Nyilván azért eljutott hozzám egy-egy cikk, ami abban az egy órában eléggé kikészített, de többnyire próbáltam kizárni ezeket a dolgokat. Mielőtt indultam az X-Faktorban, szerettem volna lezárni ezt az egészet, de sajnos nem sikerült. Nekem csak egy manager-i szerződésem volt, amit azóta felbontottunk. Tisztáztuk ezt az ügyet, vége van.

Az internetes felületeken sok hozzászólás érkezett a témában. De hogy a jó dolgokat is kiemeljük, egyértelműen észrevehető volt, a rajongóid minden esetben kiálltak melletted.

Én is ezt láttam, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Egyébként nem különösebben foglalkoztam ezzel a botránnyal, mert nekem tiszta a lelkiismeretem. Az elejétől kezdve nyitott lapokkal játszottam, mindenki tudott róla, hogy volt egy szerződésem. Ezért nem igazán érdekelt az sem, hogy a cikkekbe mi jelent meg, hiszen a részemről tisztázva volt. Csak a rajongóim számítanak és hogy énekelhetek.



A rajongóid erejét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy te vezeted a Mahasz Top 40-es album listáját. Milyen érzés?

Pár perce értesültem erről és nem is tudom mit mondjak… Ez hatalmas dolog számomra. A mai világban nagyon nehéz dolga van az előadóknak, mert nem könnyű eladni a lemezüket. Erre váratlanul platinalemezes lettem. (nevet) Ezek a legnagyobb sikerek. Már most elértem azt, amiről korábban álmodni sem mertem.

Mikorra tervezed a saját albumod megjelenését?

Csak akkor fog kikerülni a kezeim közül, ha úgy érzem, olyan lett amilyet elképzeltem. Már folynak az egyeztetések róla, de időpontot még nem tudok mondani. Számomra nem az a fontos, hogy minél előbb kiadjak egy albumot, hanem az, hogy valami értékes szülessen a nevem alatt.

Takács Nikolas
Takács Nikolas Galántán született, Szlovákiában, 1986. június 26-án. Nyolcévesen megnyerte a Pop Aréna nevű tehetségkutató versenyt. A Pozsonyi Állami Konzervatóriumban végzett hegedű és klasszikus ének szakon, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban dzsesszének szakon tanult. 2005-ben költözött Budapestre, 19 évesen, ahol Jávori Vilmossal a Jávori Jazz Machine nevű együttesében működött közre, dolgozott Kovács Katival, Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Emilióval, Charlie-val, Solti Jánossal, Csík Gusztávval.

Nikolas tehetsége Kiss Gábor zeneszerző-producer figyelmét is felkeltette. A közös munka rögtön elkezdődött, ennek gyümölcse az „Egy igazi szó" című dal, amely három nyelven is megjelent. 2010-ben elindult az X-faktor nevű versenyen, hogy az egész ország megismerhesse őt. A döntőig meg sem állt, végül a második helyen végzett.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását