2024. május 10. - Ármin, Pálma

Alsó-Tisza: egyre több terület víz alatt

A gyors felmelegedés következtében tovább nőtt a belvizes terület nagysága az Alsó-Tisza vidéken, a becslések szerint 844 négyzetkilométer van víz alatt - tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság az MTI-t.
2011. január 8. szombat 19:24 - HírExtra
Az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósághoz (Atikövizig) tartozó nyolc belvízvédelmi szakaszból ötön harmad-, hárman másodfokú belvízvédelmi készültség van - mondta Borza Tibor.

Huszonnyolc szivattyútelepen és az öt helyre ideiglenesen telepített tizennégy szivattyún naponta 3,7 millió köbméter vizet emelnek át a főgyűjtőkbe. A védekezésben 233 fő vesz részt.

Az igazgatóság területén negyven településen első- vagy másodfokú helyi vízkár-elhárítási készültség van érvényben, a legrosszabb a helyzet Csongrádon, Pálmonostorán Kunszentmártonon és Csanyteleken, ahol harmadfokú készültség mellett védekeznek.

Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: Csanyteleken szombaton a belvíz miatt kidőlt egy lakóépület fala. A házban hárman laktak, elhelyezésükről az önkormányzat gondoskodik. A megyében így tizennyolcra nőtt a kitelepítettek száma, a belvíz miatt hat településen összesen nyolc ingatlan vált lakhatatlanná - tudatta az őrnagy.

A közelmúltban 2000 januárjában volt a legmagasabb, 1080,5 négyzetkilométernyi az elöntött területek nagysága az Atikövizig területén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását