2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Készülnek a súlyosbodó katasztrófahelyzetre

A kialakult ár- és belvízi helyzetre való tekintettel összehívta a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság rendkívüli ülését a testület elnöke, Magyar Anna.
2011. január 5. szerda 10:24 - HírExtra
A tegnapi ülésen Dr. Kozák Péter, az ATIKÖVIZIG igazgatója és Huszár Tibor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője tartott tájékoztatót a kialakult belvíz-helyzetről, a megtett intézkedésekről és a szakmai felkészülésről. Az elnök levélben kéri Dr. Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos segítségét - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Csongrád megye 60 településéből 32 védekezik a kialakult belvízhelyzet miatt. 2 településen harmadfokú, 15-15 helységben pedig első- és másodfokú készültségi szintet kellett elrendelni. Csongrád megyében 62.500 ha terület van víz alatt, ennek több, mint a fele vetés- és szántóterület. A Tisza áradása miatt a folyó Csongrád megyei szakaszán az algyői hídtól a szerb
határig első-, a többi szakaszon másodfokú védekezési szint van érvényben.

A rendkívüli ülésen jelen voltak a megyei védelmi bizottság kijelölt tagjai és a Helyi Védelmi Bizottságok elnökei, azaz a polgármesterek, vagy képviselőik. Részt vettek az ülésen Ádók János és Vízhányó Ferenc közgyűlési alelnökök, Dr. Kovalcsik Andrea megyei főjegyző, Dr. Kozák Péter, az ATIKÖVIZIG igazgatója, Huszár Tibor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint Szakáll Sándor, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága igazgatója, és Dr. Lukács János megyei rendőrfőkapitány.

Az eseményen amellett, hogy Dr. Kozák Péter, Huszár Tibor és Szakáll Sándor tájékoztatta a résztvevőket a jelenlegi ár- és belvízi helyzetről, elmondták, hogy az időjárási előjelzések szerint a későbbiekben várhatóan nehezednek a körülmények, és, hogy felkészültek a további védekezésre. Elhangzott: jelen pillanatban minden eszköz- és pénzforrás rendelkezésre áll a védekezéshez; az elsődleges feladat a lakott területek, települések védelme.

Az ülésen Magyar Anna elnök megköszönte a védekezésben résztvevők munkáját, és bejelentette, hogy levélben tájékoztatja Dr. Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztost a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság rendkívüli ülésén elhangzottakról, és kéri, hogy fordítson kiemelt figyelmet és mindenben nyújtson segítséget Csongrád megyének.
Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását