2024. május 20. - Bernát, Felícia

Rakéták a szélsőségesekre

Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép támadásában kedden meghalt hat fegyveres Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ mentén - mondták el a pakisztáni hírszerzés tisztviselői.
2010. december 28. kedd 10:52 - HírExtra
Hozzátették, hogy a támadásban találat ért egy házat az észak-vazirisztáni törzsi terület Gulam Hán térségében. A feltehetően amerikai drón előbb két rakétát lőtt ki az épületre, nem sokkal később pedig két másikat, amikor a helyszínen lévőket a mentés munkálatai lekötötték. Egyelőre nem azonosították a halottakat.

Az Egyesült Államok az idén növelte a dróntámadások számát a törzsek uralta országrészben, de ezeknek szinte mindegyikét Észak-Vazirisztán tartományban hajtotta végre, ahol tudomása szerint a legtöbben vannak az al-Kaida terroristái és a tálib lázadók. Az idén mintegy 115 ilyen rakétacsapást hajtottak végre a térségben, kétszer annyit mint tavaly.

Egy nappal korábban, hétfőn, egy pilóta nélküli amerikai repülőgép két járművet támadott meg Észak-Vazirisztán egy másik térségében. Ennek a hadműveletnek 18 fegyveres esett áldozatul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását