2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ingyen csak a nikotintapasz van

Negyedmilliárd fontot (81 milliárd forint) költ jövőre a brit kormány nikotintapaszokra, amelyeket ingyenesen juttatnak majd el a dohányzásról leszokni akaróknak.
2010. december 28. kedd 21:47 - HírExtra
A tapaszokat orvosi rendelőkben és gyógyszertárakban osztják majd ki a Quit Kit nevű leszokást segítő csomag részeként - tudósít a Daily Mail című brit napilap internetes kiadása (www.dailymail.co.uk).

Ez jelentős előrelépés lehet, hiszen a cikk szerint a csomag jelenleg csak jószerencsét kívánó képeslapokat, a kezeket lefoglalni hivatott, gumiszalag-szerű játékszereket, egy segélyvonal számát és hasonló, kevés konkrét segítséget nyújtó dolgokat tartalmaz.

A nikotintapaszok, amelyeknek heti adagja 10-14 fontba (3200-4500 forint) kerül, igazoltan képesek megduplázni a leszokás esélyét.

Laza statisztika

Becslések szerint a brit felnőttek valamivel több mint 20 százaléka dohányzik. A leszokni akarók aránya eléri a kétharmadot, azok hányada azonban, akik erre konkrétan kísérletet is tesznek, a felmérések szerint 32 százalékról 17 százalékra esett az elmúlt három év folyamán. Andrew Lansley egészségügyi miniszter márpedig "drasztikusan" növelni akarja a dohányzásról sikeresen leszokók számát - írja a lap.

A dohányosok várható élettartama átlagosan tíz évvel alacsonyabb, mint a nem cigarettázóké, és a statisztikák szerint a dohányzók fele káros szokásukhoz köthető betegségekben - például tüdőrákban, szívbajban - halnak meg.

Konditerem és uszoda is lesz

A Daily Mail információi szerint a brit kormány a következő napokban indíthat el egy másik, hasonló kampányt, amelynek keretében ingyenes vagy kedvezményes konditerem- és uszodabelépőket osztanának ki a lakosság körében. Egyelőre kérdéses, hogy egészségügyi alapon, vagy szabadon, igény szerint járnak majd a húsz belépésre jogosító utalványok. A kiosztott utalványok száma a lap értesülései szerint elérheti az ötmilliót.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását