2024. április 27. - Zita

Jön az infulenzajárvány?

Látogatási tilalmat rendeltek el influenza vírus okozta megbetegedések miatt a budapesti Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján szerdán.
2010. december 22. szerda 21:10 - HírExtra
A Semmelweis Egyetem MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Országos Epidemiológiai Központ a bevizsgált torokváladékokból részben kimutatta a H1N1 vírus jelenlétét. Hangsúlyozták: a fertőzötteket elkülönítették, állapotuk stabil, magas lázuk és a vírussal kapcsolatos szövődményeik nincsenek.

Eddig négyen panaszkodtak felső légúti hurutos tünetekre, náthára, köhögésre, hőemelkedésre, de magas lázuk nincs. Az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat közreműködésével a klinika elvégezte a szükséges vizsgálatokat, és előkészületeket. "Mindent megtettünk az anyák és az újszülöttek védelméért" - olvasható a közleményben.

Kitértek arra is, hogy az influenzás kismamák közül tavaly többen is megkapták a H1N1 elleni védőoltást, ennek köszönhető a betegség enyhébb lefolyása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását