2024. május 16. - Mózes, Botond

MSZP: rossz úton jár a kormány

Az MSZP szerint a fideszes politikusok által javasolt, a magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozat nem más, mint egy "tartozom neked" cetli, amely önmagában még nem garantálja, hogy a mai fiataloknak lesz is nyugdíja.
2010. december 14. kedd 16:29 - HírExtra
Varga László szocialista országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a fideszes politikusok részéről egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatok hangzottak el arról, hogy mire kell a magán-nyugdíjpénztári tagok megtakarítása.

Felidézte: a miniszterelnök a hétvégén azt mondta, hogy az államadósság csökkentésére szeretnék felhasználni ezt az összeget. A szocialista politikus véleménye szerint ha ez így van, akkor célszerű lenne megvárni, mire jut Lengyelország, hiszen részben vagy egészben eredményes lehet kilenc tagállam azon közös törekvése, hogy bele lehessen számolni a költségvetési hiányba a magánpénztárakba utalandó nyugdíjjárulékokat is.

Hozzátette: a hétfő éjszakai vitában azonban minél többen szólaltak fel, annál több indok hangzott el. Példaként a folyó nyugdíj kifizetését, és családpolitikai célokat említett.

Varga László szerint mindez abba az irányba mutat, hogy a döntésnek társadalompolitikai oka van, a Fidesz által a költségvetésen ütött lyuk betömése.

Az ellenzéki képviselő leszögezte: rossz úton jár a kormány. A nyugdíjrendszer átalakításának semmi köze a szabad választáshoz, hiszen elveszi az állami nyugdíj lehetőségét azoktól, akik a magánnyugdíjpénztárakban maradnak.

Cinikusnak, és jogelméletileg teljesen értelmezhetetlennek tartja, hogy annak kell nyilatkoznia, aki maradni akar és nincs érdemi válasz arra sem, miért veszik el mind a három millió tagtól - azoktól is, akik nem lépnek át - a 14 hónapnyi befizetését, és miért nem garantálják számukra a hozamot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását