2024. május 12. - Pongrác

Elítélték a határőröket

Öt volt balassagyarmati határőrt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt csalás, sikkasztás és magánokirat-hamisítás miatt a Balassagyarmati Városi Bíróság; a vádlottak fellebbeztek, az ítélet nem jogerős.
2010. december 13. hétfő 15:34 - HírExtra
Barsi József elmondta: K. Attila elsőrendű, Sz. János másodrendű és H. József harmadrendű vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, míg Sz. Richárd negyed- és H. László ötödrendű vádlottat 1 év két hónap börtönre ítélte a bíróság, de a szabadságvesztés végrehajtását valamennyiük esetében három év próbaidőre felfüggesztette.

H. József kivételével 100 ezer és 400 ezer forint közötti pénz mellékbüntetést is kiszabott a bíróság, K. Attila pedig lefokozás révén elveszítette eddigi rendfokozatait.

A vádirat szerint az összesen 5 millió 258 ezer forintos kárt okozó határőrök - a 2007. december 31-ével megszűnt Balassagyarmati Határőr Igazgatóság volt munkatársai - a jegyzőkönyvek szerint selejteztek és megsemmisítettek, a valóságban azonban eltettek maguknak ruházatot, bútorokat, építési anyagot és műszaki cikkeket.

K. Attila az igazgatóság megbízott vezetője, Sz. János ellátási főelőadó, H. József segédelőadó, míg Sz. Richárd és H. László raktáros volt az igazgatóságon.

Az ügy hatodrendű vádlottja, H. Sándor vállalkozó, akinél a vádirat szerint két alkalommal történtek fiktív vásárlások. Őt felmentette a bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását