2024. április 27. - Zita

Súlyos károk Veszprém megyében

Súlyos károkat okozott a rekorderejű szél csütörtökön Veszprém megyében; több helyen van áramszünet, házak tetőszerkezetét bontotta meg és villanyoszlopokat döntött ki a néhol óránként több mint 100 kilométeres erejű szél - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyeletese.
2010. december 9. csütörtök 12:18 - HírExtra
Somlai Lajos elmondta: délelőtt több mint húsz riasztás érkezett hozzájuk. Inotán és Sümegen két ház tetőszerkezetét bontotta meg a rendkívül erős szél. Fák dőltek villanyvezetékekre Tapolca, Devecser, Révfülöp és Öskü területén, az áramszolgáltató szakemberei jelenleg összesítik, hogy ez hány helyen okoz áramkimaradást.

Ábrahámhegyen villanyoszlop dőlt rá egy házra, a mentés még tart. Somlai Lajos tájékoztatása szerint a belvíz Veszprém megyében is sok gondot okoz; Berhida, Hajmáskér és Várpalota több házának pincéjéből napok óta szivattyúzzák a vizet a tűzoltók.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársának tájékoztatása szerint csütörtök reggel rekorderejű szelet mértek a Kab-hegyen; a széllökés erőssége megközelítette az óránkénti 172 kilométert. Fodor Zoltán hozzátette, hogy 1990 óta mérnek az 599 méter magas bakonyi hegyen, ám ilyen erős szelet eddig nem jelzett a műszer.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását