2024. május 2. - Zsigmond

Egyre csak nő a belvíz

Meghaladja a 60 négyzetkilométert (6 ezer hektárt) a belvízzel elöntött területek nagysága a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság által felügyelt részeken - közölte Baross Károly igazgató.
2010. december 9. csütörtök 16:16 - HírExtra
A lehullott csapadék és az olvadás következtében tovább nőtt az elöntött terület nagysága, ennek csaknem a fele szántó - tette hozzá a vízügyi igazgatóság vezetője.

A belvíz túlnyomórészt a Ráckeve-Dömsöd-Apaj-Kiskunlacháza térséget érinti, de jelentős elöntések vannak Dabas és Ócsa térségében is. A lakott területek védelme érdekében átlagosan napi tizenkét órában működnek a ráckevei, a szigetbecsei, a dömsödi és a szúnyogi szivattyútelepek.

Az igazgató elmondta: másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben a ráckevei (soroksári) Duna-ág és az Észak-Duna-völgy belvízvédelmi szakaszán. Jelentősen emelkedett a csatornák vízszintje, a medrek telítettsége csaknem száz százalék.

A Zagyva és mellékvizeinek medre továbbra is rendkívül telített. A folyó felső szakaszán elindult árhullám Szentlőrinckáta kivételével mindenhol tetőzött, a Zagyva vízállása jelenleg stagnál.
Továbbra is érvényben van az elsőfokú árvízvédelmi készültség Hatvantól a szentlőrinckátai gátőrjárásig, az alsó szakaszok tehermentesítése érdekében a maconkai és a mátraverebélyi tározókkal - ahol az elsőfokú árvízvédelmi készültség továbbra is fennmarad - a szakemberek úgynevezett vízkormányzást végeznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását