2024. május 19. - Ivó, Milán

Belvíz lassítja a iszap mentesítést

A rendkívül magas belvíz lassítja a vörösiszap összegyűjtését a szennyezett külterületeken - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön.
2010. december 9. csütörtök 10:26 - HírExtra
A közlemény szerint a belvíz elvezetésének érdekében csatornákat kell építeni, gátak és árkok építésével akadályozzák meg, hogy a csapadék bejusson a mentesítendő területekre.

A Torna-patak medrét Devecser és Kolontár belterületi szakaszán megtisztították, a külterületen lévő meder kotrását a napokban kezdik el a vízügyi szakemberek. A patak pH-értéke folyamatosan változik, csütörtökön átlagosan 8,94 pH-értéket mértek.

Az OKF közlése szerint a kolontári gát építésén folyamatosan dolgoznak, a védmű résfala 910 méter hosszúságban elkészült, szerdán 450 köbméter iszapos anyagot szállítottak a kijelölt depókba.
Az új kolontári lakópark építési területén befejeződött a területrendezés, és kitűzték a mintalakóház alapját.

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ munkatársainak tájékoztatása szerint a károsultak közül 89-en új építésű ház, 90-en használt lakás vásárlása mellett döntöttek, a többiek gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést. Az újjáépítésen szerdán 270 szakember dolgozott több mint 160 munkagéppel - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását