2024. április 29. - Péter

Magyar játékfejleszőtvel dolgozik a képregénykiadó

Hosszú távra szóló megállapodást kötött a több mint 8000 képregényhős kiadási jogait birtokló Marvel Entertainment a magyar Zen Stúdióval, amely elsőként a 2005-ben kiadott Pinball FX játékszoftverrel hívta fel magára a nemzetközi szakma figyelmét.
2010. december 8. szerda 17:56 - HírExtra
Az Xbox 360 játékkonzolra írt játék akkor mintegy kétmilliós rajongótáborral rendelkezett. A szoftverfejlesztők munkáját dicséri, hogy a Marvellel való együttműködés első állomásaként szerdán a Microsoft Xbox hálózatában jelent meg a Zen Stúdió legújabb játéka, a Marvel Pinball, amelyben négy szuperhőst: Pókembert, Rozsomákot, Vasembert és Pengét keltették életre.
A magyar játékkiadó ezzel tagja lett annak a szűk szakmai elitnek, amely a Marvel képregényhőseinek számítógépes átiratát készítheti.

"A képregényhősök kiadója szigorú elvárások szerint választja ki a játékfejlesztőket, mert a nagy múltú vállalat számára fontos, hogy képregényhősei digitális környezetben is az adott karakterre jellemző eredeti élményt nyújtsák" - hangsúlyozta az MTI-hez eljuttatott közleményében Kigyóssy Zsolt, a Zen Stúdió ügyvezetője.

Az új játék fejlesztése több mint másfél évig tartott azért, hogy a Marvel Pinballban megjelenő szuperhősök még a legkritikusabb képregényrajongók tetszését is elnyerjék. A szigorú elvárások pedig nem csupán a karakterek megjelenésére, de a játékban megvalósuló viselkedésükre, valamint a hangulatot fokozó zenére és hangeffektusokra is vonatkoztak.

A legapróbb részletekig kidolgozott játékkörnyezetet jól jellemzi, hogy Pókember, Rozsomák, Vasember és Penge a Marvel filmekből ismert eredeti hangokon szólalnak meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását