2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kényszerleszállás Moszkvában, két halott

Kényszerleszállást hajtott végre a Dagesztáni Légitársaság utasszállító repülőgépe szombaton a moszkvai Domogyedovo repülőtéren.
2010. december 4. szombat 16:46 - HírExtra
Az első hivatalos közlések szerint két ember meghalt, a sérültek száma 40, de a legtöbben mindössze zúzódásokat szenvedtek.

Domogyedovo zavartalanul működik, a két kifutópálya közül átállították a forgalmat a másodikra. A Tu-154-es típusú gép a moszkvai Vnukovo légikikötőből indult és a dagesztáni Mahacskalába tartott.

Egyelőre nem tudni pontosan, hányan tartózkodtak a repülőgépen, de az utasok száma 1080 körül volt, a személyzet pedig különböző források szerint 7-9 tagból állt.

A felszállás után azonban a gép mindhárom hajtóműve felmondta a szolgálatot, ha nem is egyszerre, és a személyzet úgy határozott, hogy egy másik moszkvai repülőtéren, Domogyedovón száll le.

Az előzetes értesülések szerint az utasszállító túlfutott a leszállópályán és akadálynak ütközött. Megsérült a gép törzse, de tűz nem keletkezett - mondták a katasztrófavédelem illetékesei.

Rendőrségi források szerint ugyanakkor a géptest súlyosan megsérült és kettétört.

A repülőgép földet érése után nem sokkal már egész stáb dolgozott a helyszínen, köztük pszichológusok, akik lélektani elsősegélyben részesítik a rászorulókat.

A légügyi hatóság szakértőkből és nyomozókból álló csoportja is útnak indult, de az első jelentősebb idei hó okozta közlekedési problémák miatt egy órával a baleset után még dugóban állt, akárcsak a 20 mentőautó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását