2024. április 29. - Péter

Oroszország és Katar rendezhet foci VB-t

Ma délután eldőlt, hogy a 2018-as labdarúgó világbajnokságnak Oroszország, majd négy év múlva, 2022-ben Katar lesz a foci VB házigazdája.
2010. december 2. csütörtök 18:37 - Tóbiás Gábor
Sepp Blatter a FIFA elnöke az eseményen elmondta: "a focinak több, mint játék, hiszen jelentős oktatási értéke van. Tiszteletere és a fair playre nevel, tovbbá megtanít veszíteni. Ez egy olyan játék, ami reményt ad a világnak."

A 2018-as VB renedezésért négyen szálltak versenybe: Anglia, Oroszország, Hollandia és Belgium, illetve Spanyolország és Portugália is közösen indult a rendezési jogért. A FIFA elnöke végül Oroszországot húzta ki a borítékból.


"Csináljunk együtt történelmet, bízhatnak Oroszországban" - mondta az orosz delegáció vezetője. Szavai valószínüleg arra utalnak, hogy Oroszország még soha nem rendezett labdarúgó világbajnokságot.

Blatter gratulált a győztesnek és kifejtette, hogy nem csak Oroszországnak tesz jót, ha világversenyt rendezhet, hanem az egész térségre jótékony hatása lesz a VB-nek.

Forma1 és Moto GP után foci VB

A 2022-es VB rendezésére Katar mellett Ausztrália, a Koreai Köztársaság, az USA és Japán pályázott.

Végül - talán meglepetésre - az arab ország nyerte el  rendezés jogát. A katari delegáció vezetője úgy nyilatkozott, hogy a világ nem csak Katarra lesz büszke, hanem az egész  közel-keletre.




Sepp Blatter végezetül megköszönte az összes pályázónak a munkát, és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy olyan helyeken rendezik majd világbajnokságokat, ahol eddig még nem volt.

Sajnálatos módon az eseményt beárnyékolta a FIFA körül kialakult korrupciós botrány. November 18-án a tahiti Reynald Temariit és a nigériai Amos Adamut az etikai bizottság egy évre eltiltotta, amikor a Times bebizonyította róluk, hogy lefizethetők. Ebből kifolyólag a 24 helyett csak huszonketten szavazhattak a helyszínekre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását