2024. április 29. - Péter

Elhunyt John D'Agostino

Elhunyt John D'Agostino, több híres képregény, köztük a GI Joe, a Hulk és a Pókember rajzolója.
2010. december 1. szerda 13:00 - HírExtra
Az alkotó 81 esztendős korában vasárnap halt meg a connecticuti Ansoniában csontrák következtében. Halálhírét az Archie Comics képregénykiadó jelentette be kedden. Az olasz származású D'Agostino fiatalon emigrált az Egyesült Államokba, ahol a Marvel képregénykiadó negyvenes évekbeli elődjénél, a New York-i Timely Comicsnál kapott munkát.

Egyik mestere Stan Lee volt, akivel olyan képregényeken dolgozott, mint a Pókember vagy a Fantasztikus Négyes. A Timely Comicsnál ő egyengette Stan Goldberg induló karrierjét, akivel a hatvanas évek közepétől az Archie Comics kiadónál folytatták a közös munkát.

A Jon becenéven emlegetett D'Agostino haláláig az Archie egyik legnagyobb becsben tartott munkatársa maradt. "Jon nagyon odafigyelt arra, hogy a legjobb munka kerüljön ki a keze alól. Mindig kapható volt arra, hogy felkarolja az Archie fiatal tehetséges rajzolóit, és segítse művészi munkájuk fejlődését" - méltatta munkásságát Victor Gorelick, a kiadó társelnöke és főszerkesztője.

D'Agostino haláláig nem tette le a ceruzát, rendszeresen bejárt a szerkesztőségbe munkáért. Legutóbbi rajzai a kiadó jövő évi képregényeiben jelennek majd meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását