2024. április 29. - Péter

Stagnált a munkanélküliség a harmadik negyedévben

Nem változott a munkanélküliségi ráta Magyarországon, az augusztus-októberi időszakban is 10,9 százalék volt, csak úgy, mint az előző három hónapban.
2010. november 26. péntek 11:01 - HírExtra
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) azt közölte, hogy 2010 augusztus-októberében a 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 824 ezer fő volt, ami 35 ezer fővel több, mint az előző év azonos időszakában. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 5,9 százalékkal, 466 ezer főre nőtt, ami 0,5 százalékponttal magasabb, 10,9 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.

Az idén a munkanélküliségi ráta az év eleji 11,8 százalékról csökkent 11 százalékra a május-július közötti időszakra, és ezen a szinten maradt június-augusztusban is.

A vizsgált időszakban a 15-64 évesek közül 4 millió 258 ezren minősültek gazdaságilag aktívnak, - foglalkoztatottként vagy munkanélküliként a munkaerőpiaci szereplőnek - 61 ezerrel többen, mint 2009 azonos időszakában. A férfiakat jellemző 68,9 százalékos aktivitási arány 0,3 százalékponttal, a nőket jellemző 57,1 százalékos pedig 1,4 százalékponttal volt magasabb a 2009 augusztus-októberében mért értéknél. A férfiak munkanélküliségi aránya 11,1 százalékos, a nőké 10,6 százalékos volt idén augusztus-októberben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását