2024. május 18. - Erik, Alexandra

Meghosszabbították Geréb előzetesét

Jogerős végzésében helyben hagyta a Fővárosi Bíróság a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel meggyanúsított Geréb Ágnes előzetes letartóztatásának meghosszabbítását elrendelő határozatot.
2010. november 23. kedd 15:13 - HírExtra
A Fővárosi Bíróság a gyanúsított és védője által, a Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése ellen bejelentett fellebbezését nem találta megalapozottnak.

A november 5-én meghozott elsőfokú döntés értelmében, a hivatása gyakorlásából már korábban felfüggesztett szülész-nőgyógyász január 8-áig marad előzetes letartóztatásban.

Az indoklás szerint Geréb Ágnes esetében tartani lehet attól, hogy újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, valamint attól is, hogy tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, elrejtésével vagy egyéb más módon a bizonyítási eljárás eredményességét meghiúsítaná.

Geréb Ágnessel szemben legutóbb október elején indult eljárás egy kis híján tragédiával végződő otthonszülés kapcsán, mikor egy XII. kerületi magánintézményben megszületett újszülöttet újra kellett éleszteni, majd édesanyjával együtt kórházba kellett szállítani.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett. Elsődlegesen az előzetes letartóztatás megszüntetését, másodlagosan lakhelyelhagyási tilalom vagy házi őrizet elrendelését indítványozták. A Fővárosi Bíróság a fellebbezéseket nem találta alaposnak.

További információt a témában itt olvashat.
Forrás: MTI/HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását