2024. május 6. - Ivett, Frida

Csokoládéba borul a város

A világ minden tájáról érkező csokoládékülönlegességek tárlata és e kultikus édesség történetével, illetve elkészítésével kapcsolatos programok "egész kavalkádja" várja péntektől vasárnapig a város első Csokoládéfesztiváljának látogatóit Szolnokon – közölte a házigazda Aba-Novák Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.
2010. november 16. kedd 07:46 - HírExtra
Tömegeket vonzó, népszerű köntösben szeretnék bemutatni a csokoládé hagyományát, kultuszát és különleges világát, egyben hagyományt teremteni – mondta hétfői szolnoki sajtótájékoztatóján Molnár Lajos Milán.

A fesztiválon életműkiállítást rendeznek a csokoládérajongók kedvenc mesefigurájaként számon tartott Gombóc Artúr társalkotójának, Sajdik Ferencnek az alkotásaiból. Ez egy időben nyílik majd a „Csupa-Csoki” gyermekrajzpályázat terméséből válogató tárlat, ahol az ifjú alkotók munkái arra adnak választ: milyen lenne a világ, ha minden csokiból volna?

A nemzetközi csokoládétalálkozón a világ minden tájáról érkezett csokikülönlegességeket tesznek közszemlére a külföldi nagykövetségek segítségével létrehozott bemutatón. Eddig 15 országból - köztük az Egyesült Államokból, Ausztráliából és Kínából is - érkeztek küldemények.

Mind emellett lesz csokoládétörténeti kiállítás, csokiszökőkút, -csokikóstoló, -bemutató, –vásár és csokimasszázs-bemutató is. A főszervező szerint a legnagyobb közönségsikerre az az interaktív program számíthat, ahol játékos formában próbálhatják ki az érdeklődők a csokoládégyártáshoz kapcsolódó kézműves technikákat.

Az esemény szakmai támogatóinak jóvoltából remény van arra, hogy e három napra Szolnokra költözik állandó lakhelyéről, a Szerencsi várból Gombóc Artúr 250 kilogrammos, Guinness-rekorder csokoládé-figurája - mondta az ügyvezető igazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását