2024. április 26. - Ervin

Jól vannak az elrabolt pilóták

Élnek, és egészségesek a szudáni Dárfúrban másfél hete elrabolt lett pilóták - jelentette be hétfőn a rigai külügyminisztérium, miután sikerült felvenni velük a kapcsolatot.
2010. november 15. hétfő 21:10 - HírExtra
Sikerült röviden beszélni velük, és megerősítették, hogy jól vannak, s jelenleg nincs szükség szükségük orvosi segítségre - közölte a minisztérium.

A három lett egy, az ENSZ Élelmezési Világprogramjával (PAM) szerződéses kapcsolatban álló légitársaságnál vállalt munkát. November 4-én hurcolták el őket Nyalából, Dél-Dárfúr fővárosából. Az emberrablókkal a PAM illetékesei léptek kapcsolatba. Követelések egyelőre nem hangzottak el, amiből arra lehet következtetni, hogy a tárgyalások még a kezdeti szakaszukban vannak - közölték Rigában.

A balti köztársaság nem vette föl a diplomáciai kapcsolatokat Szudánnal azután, hogy 1991-ben kikiáltotta a függetlenséget, és kivált a Szovjetunióból.

Dárfúrt valóságos emberrablási hullám árasztotta el azóta, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) tavaly elfogatóparancsot adott ki Omar Haszan Ahmed el-Besir szudáni elnök ellen emberiességi és háborús bűncselekmények vádjával. Főleg segélyszervezetek és a békefenntartó misszió külföldi munkatársai estek a túszejtők fogságába. Október 7-én az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó erőinek egy magyar munkatársát, a gyerekkatonák leszerelésében segédkező Papp Istvánt is elrabolták fegyveres támadók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását