2024. április 29. - Péter

Miss Saigon életre kel

Több száz közreműködő, sztárszereplők, élő zenekar és "helikopterinvázió" - 2011 nyarán Sopronban ismét színpadra állítják Claude-Michel Schönberg világszerte népszerű musicaljét, a Miss Saigont.
2010. november 12. péntek 18:48 - HírExtra
A nagyszabású produkcióról Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója és Török Zoltán, az MKB Musical Aréna igazgatója közös sajtótájékoztatón számolt be pénteken Sopronban.

Mint arra az operettszínház közleménye emlékeztet, 1989-es ősbemutatója óta több tízezerszer ment szerte a világon Claude-Michel Schönberg musicalje. A Miss Saigon 1994-es magyarországi bemutatója - előbb a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd az operettszínházban Kerényi Miklós Gábor rendezésében - a műfaj hazai történetének egyik legfontosabb állomása volt.

A Miss Saigon Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operája alapján íródott. Egy kudarcra ítélt románcot ír le a hetvenes évekbeli Saigonban, a vietnami háború idején.

"A Miss Saigon azon rockoperák-musicalek közé tartozik, amelyek a lenyűgöző látvány, a különleges, Puccini-idézetekkel teli muzsika, és a remek hangzás mellett igazi zenedrámák. A mű katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek, szól a gyarmatosításról, a kommunizmus kísértetéről, a különböző kultúrák, népcsoportok közötti különbségekről, mégis főképp a szerelem mindent legyőző erejéről mesél. Sopronban, a Páneurópai piknik, a vasfüggöny lebontásának történelmi helyszínén különös aktualitást nyer ez a produkció" - idézi Kerényi Miklós Gábort az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A legendás musical 2011. augusztus 19-20-21-én a hatalmas soproni szabadtéri színpadon élő zenekarral, több száz közreműködővel, helikopterrel és sztárszereplőkkel elevenedik meg. Azt, hogy kik éneklik majd a főbb szerepeket, egyelőre nem árulták el.

A soproni MKB Musical Aréna és a Budapesti Operettszínház együttműködésének gyümölcseként eddig négy produkciót, a Rómeó és Júliát, a Szép nyári napot, az Oltári srácokat és az Elisabethet láthatta a hatalmas színpadon a közönség. Ezekre az előadásokra több mint 10 ezer jegyet értékesítettek, ami óriási számadat. A Miss Saigon előadásaira ugyanakkor ennek dupláját, csaknem 20 ezer nézőt várnak az ország minden pontjáról.

A Miss Saigon mellett jövőre egy másik operettszínházi produkciót is láthat az MKB Musical Arénában a közönség, a 2011-es Soproni Tavaszi Napokat ugyanis a West Side Story nyitja majd a főszerepben Miklósa Erikával és Dolhai Attilával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását