2024. május 18. - Erik, Alexandra

Öt év börtön a kegyetlen férfinak

Öt év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Somogy Megyei Bíróság azt az 50 éves iharosi férfit, aki súlyosan bántalmazott, majd az utcán éjszaka magára hagyta erősen ittas élettársát, aki kihűlés következtében meghalt.
2010. november 11. csütörtök 13:30 - HírExtra
Vadócz Attila, a megyei bíróság szóvivője, egyúttal az ügyet tárgyaló bíró az MTI-nek elmondta: a vádlott ez év március másodikáról harmadikára virradó éjszaka, miután hiába várta haza az élettársát - a nő egy ismerősüknél többed magával italozott -, éjfél körül érte ment, majd hazafelé tartva többször megütötte, megrúgta. A hajánál fogva húzta, végül a bántalmazás és súlyos ittasság miatt eszméletét vesztett nőt az utcán magára hagyta és visszament az ivócimborákhoz.

Hajnalban a még mindig az utcán fekvő asszonyt egy ismerősével bevitte a házba, ahol a fűtetlen szobában, a nyitott ablak előtt lévő ágyra fektették és betakarták. A férfi ezután ismét visszament a barátaihoz inni és csak két órával később ért haza. Ekkor vette észre, hogy az asszony már nem él.

A halált okozó testi sértés bűntette miatt elítélt férfi a tárgyalásig előzetes letartóztatásban volt, s továbbra is ott marad, míg a Pécsi Ítélőtábla jogerős végzést nem hoz az ügyében. Az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását