2024. május 23. - Dezső

Megszűnik a forgalomkorlátozás Kolotáron

Péntek este 20 órakor megszüntetik az öt hete bevezetett közúti forgalmi korlátozást a vörösiszappal elöntött Devecserben, a rendőröknek már nem kell ellenőrizniük a településre behajtó autósokat - így döntött pénteki ülésén a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság.
2010. november 5. péntek 12:56 - HírExtra
Kolontárra és Devecserre az elmúlt egy hónapban a mindenszentek és halottak napja kivételével csak a helyi lakosok és a kárfelszámolásban dolgozó járművek juthattak be, a sajtó munkatársai is csak külön engedéllyel dolgozhattak ott. Az átmenő forgalom elől lezárt települések határában több ponton géppisztolyos rendőrök ellenőrizték a járműveket péntek reggel és délelőtt is.

Lasztovicza Jenő, a védelmi bizottság és a megyei közgyűlés elnöke közölte: mivel a Veszprém megyei kisvárosban a közvetlen lakókörnyezetben végeztek a kárfelszámolási, takarítási munkákkal, a szennyező anyag elszállításával járó mindennapos komoly forgalmat le tudják szűkíteni és más utakra terelik.

A további szennyező anyagok elszállításához és a lakhatatlanná vált épületek bontási törmelékeinek elszállításához egy 500 méter hosszúságú mentesítőutat építenek, amely elkerüli Devecser központját - tette hozzá.

A védelmi bizottság elnöke úgy fogalmazott: a kárfelszámolás első szakaszán túl vannak, de a nehezebb fázis, az újjáépítés a következő hónapokban következik. Hozzátette, hogy a külterületek mentesítése elkezdődött a napokban, de sok terület áll még víz és iszapréteg alatt, a kárfelszámoláshoz megvan a forrás és a technológia.

Muhoray Árpád vezérőrnagy, a kármentesítés parancsnoka közölte: a katasztrófavédelem szakemberei, a katonák, az önkéntesek jelentős munkát végeztek az elmúlt öt hétben, volt olyan nap, amikor 500-550 teherautónyi hulladékot szállítottak el.

A katasztrófavédelmi kormánybiztos kárfelszámolási és újjáépítési felügyelője közölte: Devecserben újjáépítési koordinációs központot alakítanak ki, és heti váltásban jogi, műveletirányító és logisztikai részleggel koordinálják a feladatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását