2024. április 30. - Katalin, Kitti

Halál a templomban

Legalább hét iraki keresztény életét vesztette, miután a rendőrség megostromolta azt a bagdadi templomot, amelyben szélsőségesek vasárnap túszokat ejtettek, az al-Kaida terrorista hálózat Irakban és Egyiptomban bebörtönzött tagjainak elengedését követelve.
2010. november 1. hétfő 11:10 - HírExtra
Az arab országba vezényelt amerikai haderő közlése szerint 7-10 túsz, valamint az iraki biztonsági erők 7 tagja, továbbá 5-7 támadó vesztette életét a rendőrség túszmentő akciójában. Kadim Basir Száleh, az iraki védelmi minisztérium szóvivője viszont 15 civil, 4 rendőr és 8 túszejtő haláláról számolt be.

Szemtanúk sok holttestet láttak heverni az iraki főváros egyik legnagyobb keresztény templomának számító szentélyben; a túszejtők az ostrom kezdete után kézigránátokat dobáltak, vagy működésbe hozták a testükre erősített robbanószerkezeteket.

Eric Bloom amerikai katonai szóvivő szerint a támadók 120 keresztény hívet tartottak fogva a templomban, amely a kormányzati épületeknek és külföldi nagykövetségeknek otthont adó, szigorúan őrzött, úgynevezett zöld zóna közelében fekszik. A támadás elkövetőjeként az al-Kaida iraki szárnya jelentkezett egy radikális iszlamisták által látogatott honlapra feltett közleményében.

A neve elhallgatását kérő forrás szerint öt terrorista szintén meghalt, nyolc gyanúsítottat pedig őrizetbe vettek. A tisztségviselő által említett veszteségmérleg jóval magasabb az előző esti támadás után nyilvánosságra kerültnél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását