2024. május 21. - Konstantin

Megölték az al-Kaida egyik parancsnokát?

Valószínűleg megölte egy amerikai légicsapás az al-Kaida terrorszervezet egyik magas rangú, pakisztáni és afganisztáni akciókért felelős parancsnokát.
2010. szeptember 28. kedd 17:41 - HírExtra
Seik al-Fateh a Pakisztán északnyugati részén lévő Észak-Vazirisztánban, az al-Kaida és a tálibok egyik fő búvóhelyén három társával gépkocsin utazott, s egy távirányítású, pilóta nélküli amerikai repülőgépről indított rakéta eltalálta a járművet.

Pakisztáni források csak az al-Kaida fontos vezetőjeként azonosították al-Fatehet, de a pakisztáni és afganisztáni fegyveres csoportokról nyilvántartást vezető, LongWarJournal.org honlap szerint ő a terrorszervezet afganisztáni és pakisztáni műveleti főnöke.

A Seik Fateh al-Maszri néven is ismert parancsnok idén májusban került ebbe a beosztásba, miután elődje, Musztafa Abu al-Jazid meghalt egy ugyancsak pilóta nélküli repülőgéppel végrehajtott támadásban.

A pastuk lakta északnyugat-pakisztáni területen sok al-Kaida-tag és tálib talált menedéket azután, hogy 2001-ben amerikai támogatással megdöntötték Afganisztánban a tálibok uralmát.

Az Egyesült Államok szeptemberben sűrítette a pilóta nélküli repülőgépekkel végrehajtott támadásokat, amelyekből eddig húsz volt a hónap folyamán, több, mint eddig bármikor egy hónap leforgása alatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását