2024. május 2. - Zsigmond

Lendvai: szabad utat kapott a személyes bosszú

Az MSZP szerint a Fidesz legújabb javaslataival a magánnyugdíjpénztár-tagok, a nyugdíjasok, a kormánytisztviselők után most az önkormányzatoknál, a közigazgatásban dolgozók is "szabad prédává váltak".
2010. október 31. vasárnap 16:30 - HírExtra
Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében felidézi, hogy a Fidesz képviselői a hét végén nyújtották be azt a törvényjavaslatot, amely kimondja: nemcsak a kormánytisztviselőket, hanem a közigazgatásban alkalmazottakat is indok nélkül lehet "kirúgni".

A szocialista politikus szerint tökéletesen világos, hogy "szabad utat kap a személyi és a politikai bosszú", az önkormányzati vezetőknek nem kell szakmai vagy szervezeti indokokkal fárasztaniuk magukat.

Úgy véli: indok nélkül szabadulhatnak meg mindenkitől, aki nem tetszik nekik, vagy akinek a helyére saját "pereputtyukat, klientúrájukat" helyeznék.

A képviselő emlékeztetett: pár hónappal ezelőtt Sólyom László aggodalmait fejezte ki az indok nélküli kirúgások akkor még szűkebb körre vonatkozó lehetőségével szemben és visszaküldte a kormánytisztviselőkre vonatkozó törvényt a parlamentnek. De - fűzi hozzá - a kormánytöbbség semmibe vette véleményét.

Leszögezi: az akkor elfogadott törvénnyel szemben többen, köztük az MSZP is az Alkotmánybírósághoz fordultak.

Lendvai Ildikó úgy fogalmaz: mostanra a Fidesz "akadálymentessé tette a jogtiprások útját". Hozzáteszi: "az új köztársasági elnök valószínűleg fejet hajt, és gondoskodnak arról is, hogy az Alkotmánybíróság béna kacsaként működjön".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását