2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Felszámolják a Budapest Airportot?

Felszámolási eljárást kezdeményezett a Zóna Taxi a Budapest Airport ellen kifizetetlen számlái miatt - mondta el Veres István, a konzorcium szóvivője.
2010. október 29. péntek 14:52 - HírExtra
. A reptér üzemeltetője és a taxis konzorcium közötti szerződés szerint a Zóna két éve végez szolgáltatást a BA-nak. A benyújtott számlákat a BA nem kifogásolta meg, a szolgáltatást a Zóna elvégezte, ám a határidőig a reptér üzemeltetője nem fizette ki azokat - mondta. Hozzátette, hogy néhány millió forintról van szó és az ügyben a Zóna többször is megkereste a BA-t, ám ennek nem lett eredménye, ezért kezdeményezte a cég felszámolását a Fővárosi Bíróságon.

Ezt a szerződést a Budapest Airport nem bontotta fel a Zónával - hangsúlyozta Veres István. A szerződés szerint azokat az utasokat, akik a reptér őrzött parkolóiban hagyták autóikat a Zóna szállította a terminálra.

A két cég viszonya nem mondható jónak: a BA október 7-én közölte, hogy felmondta az eddigi megállapodást a Zónával és új tendert írt ki a repülőtérről üzemelő taxiszolgáltatásra, s több, a budapesti taxis piacon jelenlévő céget hívott meg részvételre a tenderben.

A BA 2006-ban írta ki azt a tendert a szolgáltatásra, amelyet a Zóna-Service Konzorcium nyert. A BA négy plusz egy évre kötött kizárólagos szerződést a reptéri utasfelvételre az Euro Taxi Bt., az Airport Security Kft., az UTAX Bt., a NEXT AUTO Kft., az Office Service Concept Kft., a Petrányi-Auto Kft. és Szakál József egyéni vállalkozó által létrehozott konzorciummal.

A Zóna Taxi résztulajdonosa a rendőrségen is megtámadta a Budapest Airport taxitenderét. Szerinte a reptérüzemeltető jogtalanul járt el, amikor előzetes tárgyalásokat folytatott más fuvarszervezőkkel. A cég szerint azonban az egyeztetés a tenderek velejárója, és el is várható egy ekkora megbízás esetén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását